Ştefănescu e deja vedetă la FCSB. Sportul de sală care l-a ajutat să dea ”bijuteria” de gol din Supercupă şi cum a fost influenţat de Leo Messi

Ştefănescu e deja vedetă la FCSB. Sportul de sală care l-a ajutat să dea ”bijuteria” de gol din Supercupă şi cum a fost influenţat de Leo Messi

Mijlocaşul Marius Ştefănescu, 25 de ani, nu-şi putea imagina un debut mai fericit în tricoul campioanei României. Joi seară, în Supercupa câştigată de FCSB cu 3-0 împotriva divizionarei secunde Corvinul Hunedoara, Ştefănescu a marcat al doilea gol cu o execuţie tehnică de excepţie.

Gigi Becali crede că Marius Ştefănescu l-a depăşit deja pe Florinel Coman

”Bijuteria” semnată de Ştefănescu, şut plasat şi cu efect cu piciorul stâng, a fost remarcată în primul rând de patronul Gigi Becali. În direct la FANATIK SUPERLIGA, acesta l-a comparat deja pe Ştefănescu cu Florinel Coman, vedeta FCSB-ului care se va transfera în această vară în Qatar, la Al-Gharafa.

”Să vă uitaţi la golul 2 dat de Ştefănescu. El a băgat mingea în poartă, n-a dat la poartă. E mare jucător şi sub 10 milioane nu se va mişca de la noi. Coman driblează mai bine ca el, dar Ştefănescu l-a depăşit acum. Ce-a putut să facă el e ceva rar şi vezi doar la marii jucători. Nu am avut un jucător ca el până acum”, a declarat entuziasmat Gigi Becali.

FCSB a plătit pentru transferul lui Marius Ştefănescu de la Sepsi o sumă impresionantă pentru campionatul Româniiei, 1.310.000 de euro. Doar jumătate din aceşti bani au ajuns la gruparea covăsneană, datorită faptului că Viitorul Cluj, clubul la care Ştefănescu şi-a făcut junioratul, a păstrat 50 la sută din drepturile federative ale jucătorului.

Marius Ştefănescu a jucat fotbal în sală la Târgu Secuiesc

Oltean la origine, născut la Caracal, Marius Ştefănescu a ajuns în 2017 la Sepsi Sfântu-Gheorghe, care l-a împrumutat până în 2019 la KSE Târgu Secuiesc, unde a jucat în liga a treia. În paralel, a evoluat însă şi pentru echipa de futsal a clubului, în prima divizie.

Fotbalul în sală, disciplină sportivă diferită de fotbalul clasic, şi-a pus amprenta pe dezvoltarea calităţilor lui Marius Ştefănescu. ”Am jucat şi futsal. Cred că mi-a influenţat foarte mult cariera. M-a ajutat la tehnică. În sală îţi îmbunătăţeşti tehnica. Spaţiile sunt mai mici şi viteza este mai mare”, a declarat noul jucător de la FCSB.

Marius Ştefănescu s-a apucat de fotbal după ce l-a văzut pe Messi

Păstrând proporțiile, Marius Ștefănescu pare să fie o copie în miniatură a celebrului argentinian Leo Messi. De altfel, românul a recunoscut că sud-americanul a avut un rol crucial în cariera sa. ”M-am decis să mă fac fotbalist la 11 ani. Messi m-a făcut să mă apuc de fotbal. Am văzut acea finală Barcelona – Manchester United (n.r. din 2011) când Messi a dat două goluri”, a mărturisit Ştefănescu.

Transferul la FCSB îi va deschide lui Marius Ştefănescu mai larg porţile echipei naţionale. Selecţionerul Edi Iordănescu nu l-a luat în calcul pentru Euro 2024, unde România a fost eliminată în optimi, 0-3 cu Olanda, însă i-a oferit şansa debutului sub tricolor.

În iunie 2022, Marius Ştefănescu a fost titularizat surprinzător în confruntarea România – Muntenegru, 0-3 în Liga Naţiunilor. În cele 58 de minute în care a fost pe teren, Ştefănescu s-a remarcat cu o ratare uriaşă, care ar fi putut schimba soarta meciului. Ulterior, el a mai jucat pentru naţională o singură dată, în amicalul cu Moldova, câştigat cu 5-0 de România, în noiembrie 2022.

”Tehnica, inteligența în joc și spiritul de echipă sunt principalele mele calități”, s-a autocaracterizat Marius Ștefănescu.

Please follow and like us:
Pin Share