Administrația Fritz face dezinsecție cu substanțe periculoase pentru femeile gravide. Reacția primarului

Administrația Fritz face dezinsecție cu substanțe periculoase pentru femeile gravide. Reacția primarului

Procedurile de dezinsecție încep dimineața, în jurul orelor 7 și 8 atunci când oamenii pleacă la serviciu, iar riscul este uriaș pentru sănătate, spun locuitorii din zonă. Avioanele și mașinile împrăștie substanțele, iar locuitorii spun că Direcția de Sănătate Publică refuză să intervină. Nici Poliția nu ia măsuri, iar oamenii ajung să fie intoxicați pe străzi, în condițiile în care substanța folosită este toxică.

Primarul Dominic Fritz a fost contactat de jurnaliștii Realitatea PLUS și a negat acuzațiile. Acesta a spus că substanțele folosite sunt cele uzuale, iar Primăria crede că nu este un subiect care ar trebui să-i îngrijoreze pe oameni. 

„Timișorenii se așteaptă pe bună dreptate să intervenim eficient și hotărât în combaterea țânțarilor. Substanțele folosite sunt cele uzuale, sigure și autorizate de instituțiile de sănătate publică. Primăria Timișoara respinge ferm orice încercare de a transforma intervențiile de rutină de dezinsecție în subiect de speriat oameni. Orarul avionului este neschimbat de foarte mulți ani de zile. Unii sunt nemulțumiți de zgomotul pe care îl face la ora 5:30 și ceară să zboare mai târziu, alții ar prefera să nu-l vadă dimineața și să zboare doar noaptea. Primaria Timișoara și firma de specialitate care efectuează dezinsecția tratează aceste așteptări diferite cu mare responsabilitate pentru comunitatea întreagă”, a spus primarul Dominic Fritz.

 

Please follow and like us:
Pin Share