Un urs polar pe nume Umka terorizează de 10 zile locuitorii unui sat din Iakutia, care nu mai ies din case. VIDEO

Un urs polar pe nume Umka terorizează de 10 zile locuitorii unui sat din Iakutia, care nu mai ies din case. VIDEO

Locuitorii din Ust-Olenka, un mic sat din Bulunski ulus, din Yakutia, au contactat publicația online SakhaLife și au povestit teroarea în care trăiesc de mai bine de o săptămână, din cauza unui ursa polar.

Din 26 iunie, satul a fost literalmente terorizat de un urs polar. Animalul se simte complet liber și nu se teme de câini. Oamenii sunt nevoiți să stea acasă și nu mai ies pe ulițe. Ursul polar este un prădător periculos și în același timp este listat în Cartea Roșie, astfel încât vânătorii locali nu îl pot ucide.

Şeful adjunct al Parcului Național Tyumet Evenki Nasleg, E.V. Petrova a cerut autorităților regionale să ia măsuri urgente, deoarece există o amenințare la adresa vieții oamenilor. În Ust-Olenka sunt familii cu copii, pensionari și lucrători din stația polară. Și toți sunt fără apărare împotriva ursului, pe care nu îl pot atinge.

Din păcate, a trecut o săptămână și jumătate, dar nimeni nu a venit în ajutorul locuitorilor din Tyumet. Nimeni nu răspunde la apelurile lor de ajutor, scrie sursa citată. Fotografii și videoclipuri au fost realizate pe 5 iulie, cu ursul, care se numește Umka, umblând nestingherit prin sat.

  

  

Please follow and like us:
Pin Share