Pepenele galben sau pepenele roșu? Care e alegerea cea mai sănătoasă, de fapt

Pepenele galben sau pepenele roșu? Care e alegerea cea mai sănătoasă, de fapt

Pepenele galben sau pepenele roșu? Adevărul este că fiecare dintre ele are beneficiile sale. Totodată, gustul diferă enorm, astfel că preferințele personale își pot spune cuvântul când îl alegem.

Pepenele galben sau pepenele roșu?

Înainte de toate trebuie menționat că atât pepenele galben, cât și pepenele roșu sunt sănătoase. Ele au un conținut ridicat de apă, astfel că ne pot hidrata organismul, în special când e caniculă afară.

Ce diferențe există totuși între ele? În primul rând textura. Pepenele roșu este suculent și hidratant. Totodată, el are un gust dulce, răcoritor și este bogat într-o mulțime de vitamine și de minerale.

Acesta conține vitamina C, vitamina A, dar și magneziu, potasiu, alături de vitamina B6. Printre altele, el mai conține licopen, la fel ca și roșiile. Iar acesta este un antioxidant puternic care poate reduce riscul de boli cronice.

Pepenele roșu mai are și magneziu. Asta înseamnă că ne poate calma și totodată ne poate relaxa. De asemenea, el ne scapă în timp de crampele musculare, dar și de oboseală ori de problemele cu somnul.

Ce diferență există între cele două fructe

Acum că am vorbit de pepenele roșu, urmează pepenele galben. El are o textură mai fermă, dar e de asemenea dulce și chiar ceva mai aromat decât cel roșu. Totodată, conține vitamina A, dar și vitamina C, alături de folați, fibre, potasiu, vitamina K, calciu, magneziu, fosfor, zinc, cupru, magneziu, dar și seleniu.

E demonstrat că un consum de pepene galben reduce riscul de afecțiuni la nivelul sistemului imunitar, dar și ocular. Totodată, are grijă de intestinele noastre și reduce și riscul de boli cardiovasculare și a diabetului.

Și totuși ce pepene să alegi? Diferența o face, deci, textura dar și gustul. Pe de altă parte, cine vrea un pepene bogat în licopen, îl poate alege pe cel roșu. Cei care vor în schimb un pepene ferm și aromat, pot alege pepenele galben.

Atât pepenele roșu cât și pepenele galben conțin apă din plin. Astfel, indiferent de alegerea făcută, ne bucurăm de o gustare bogată în vitamine și minerale care ne și hidratează organismul.

Please follow and like us:
Pin Share