Ciolacu respinge nemulțumirile șoferilor legate de OUG 84 privind testele antidrog. „Legea e bună, salvează vieți”. Ce soluție propune premierul

Ciolacu respinge nemulțumirile șoferilor legate de OUG 84 privind testele antidrog. „Legea e bună, salvează vieți”. Ce soluție propune premierul

Într-o declarație făcută sâmbătă, 6 iulie, la Palatul Parlamentului, Marcel Ciolacu a luat apărarea Ordonanței 84 privind testele antidrog făcute șoferilor. Acesta a recunoscut nemulțumirea șoferilor, care s-au plâns că testele poliției dau rezultate greșite în jumătate din cazuri iar la IML testele de sânge durează luni de zile – timp în care rămân fără permis și cu dosar penal – dar a spus că legea este în continuare una bună, menită să salveze vieți.

Premierul spune că legea salvează vieți

Marcel Ciolacu a declarat sâmbătă că Ordonanța 84, prin care a fost reglementat modul în care sunt testați antidrog șoferii, este o lege bună menită să salveze vieți. El a precizat că termenul de așteptare, de două-trei zile, pentru un test de sânge nu este unul exagerat, în acest context.

„Am vorbit şi în timpul şedinţei Internaţionalei Socialiste cu domnul ministru Cătălin Predoiu şi domnul vicepremier. În acest moment, ceea ce se reclamă este faptul că aceste teste se fac într-o perioadă mult prea lungă. Eu cred că legea este bună pentru că ne amintim de cazul 2 Mai. Această lege există şi în Germania, există şi în Spania, există peste tot.

Statul român trebuie să dea un răspuns în timp real. Între 48 şi 72 ore este un răspuns într-un timp rezonabil la testele de sânge. Primul test am înţeles că, dacă iei două nurofen în acel moment, s-ar putea să fie testul pozitiv. Se face testul de sânge, în 48 ore, se dă răspunsul şi cred că nu e o catastrofă, pentru 2 zile, că rămâi fără permis”, a declarat premierul.

Șeful Executivului a apărat Ordonanța 84, arătând că alte țări europene au o legislație mult mai dură comparativ cu țara noastră, cu atât mai mult cu cât România este pe primul loc în Uniunea Europeană la numărul deceselor pe șosele, iar drogurile reprezintă o problemă serioasă.

„Repet, vorbim statistic, se pierd prea multe vieţi ale tinerilor şi am văzut că în Austria s-a introdus confiscarea maşinii pentru viteză, pentru depăşire este şi în Belgia, este şi în Italia, pentru că în momentul când, statistic şi România suntem pe primul loc la mortalitate pe şosele, ai astfel de cazuri, statul are obligaţia să salveze vieţi. Momentan, o avem de aplicat pe aceasta cu drogurile, mai ales după ceea ce s-a întâmplat la 2 Mai”, a mai precizat premierul.

Ciolacu vrea cumpărarea unor aparate noi de testare

Premierul Marcel Ciolacu a spus că soluția o la actuala problemă constă în achiziționarea unor aparate de testare care să reducă timpul de așteptare pentru analizele de sânge. Acesta a precizat că asemenea aparate costă câteva sute de mii de euro, iar țara noastră își permite o astfel de investiție.

„În acest moment, nu este această capacitate, mai ales la IML, la Bucureşti, unde durează în jur de trei-patru luni. Am vorbit cu domnul Predoiu, luni de dimineaţă, o să am şi cu ministrul Finanţelor o discuţie, să vedem. Nu sunt sume foarte mari.

Am înţeles că un astfel de aparat de testare costă în jur de 300.000 euro. Deci nu e un capăt de ţară pentru un stat la mărimea României şi vedem procedurile de achiziţii să fie cât mai rapide, iar după ce statul român îşi face treaba şi este capabil să dea un răspuns într-un timp real, venim cu aplicarea legii”, a mai precizat Marcel Ciolacu.

Declarațiile acestuia vin în contextul în care zeci de mii de șoferi au semnat o petiție Declic împotriva Ordonanței 84, ce reglementează testarea antidrog a șoferilor. Inițiatorii petiției susțin că legea lasă automat fără permis auto șoferii care aleg să fie testați la IML, acolo unde rezultate pot dura și până la un an.

„Ordonanța, apărută sâmbătă seara, în Monitorul Oficial, lasă automat fără permis de conducere pe orice șofer care alege să fie testat direct la IML pentru depistarea drogurilor, și nu prin aparatele drugtest ale poliției. Asta, în condițiile în care statisticile oficiale arată că 1 din două teste pozitive este fals pozitiv.

Astfel, șoferi nevinovați ar rămâne fără permis, deși ei nu se sustrag testelor legale. În schimb, aleg să fie testați riguros, direct la centrele IML, și nu prin aparatele predispuse la erori ale Poliției”, arată inițiatorii petiției care a strâns peste 150.000 de semnături în câteva ore.

Please follow and like us:
Pin Share