A vorbit căpitanul! Ce urmează pentru naționala României după eliminarea de la Euro 2024: „Discutați negativ doar de noi”

A vorbit căpitanul! Ce urmează pentru naționala României după eliminarea de la Euro 2024: „Discutați negativ doar de noi”

Căpitanul Nicolae Stanciu a luat cuvântul după ce România a fost eliminată de la Euro 2024. Fotbalistul lui Damac a trans concluziile după a doua cea mai bună reprezentație a naționalei noastre la un Campionat European.

Nicolae Stanciu, după eliminarea României de la Euro 2024. „N-are rost să vorbim de meciul cu Olanda”

Nicolae Stanciu a fost unul dintre cei mai buni „tricolori” în a doua victorie a României la un Campionat European, scor 3-0, cu Ucraina. Căpitanul selecționatei lui Edi Iordănescu a deschis scorul pe Allianz Arena, dar prestațiile sale nu au mai fost la înălțime și în restul meciurilor.

Cu Stanciu titular în toate cele patru partide de la Euro 2024, România a ajuns până în optimi, acolo unde a pierdut în fața Olandei, scor 0-3. „Tricolorii” n-au reușit astfel să egaleze cea mai bună performanță din istorie la un European, sferturile de finală, atinse în urmă cu 24 de ani.

Fotbalistul lui Damac este extrem de reacția unora dintre jurnaliști când vine vorba despre echipa națională. „Nu asta este limita echipei naționale. Poate mult mai mult și probabil va arăta pe viitor. Nu înțeleg ce vreți să spuneți cu limite. Limite apar doar când e vorba de naționala noastră, nu și cu alte naționale.

Da, de meciul cu Olanda nu mai are rost să vorbim, pentru că am zis că nu avem regrete. Dar dacă te uiți la faza cu Ianis, nu ai cum să nu dai penalty acolo, nu?

Nu dau vina pe arbitru, am spus că au fost mai buni ca noi, dar sunt lucruri care se întâmplă. Și dacă reușeam să câștigăm, tot ați fi spus poate că au avut posesie mai bună ca noi.

Sunteți români, de-i noștri, și tot ceea ce scrieți sau ce faceți, pe unii îi influențează”, a declarat Nicolae Stanciu, conform digisport.ro.

„Nu vreau să mă înțelegeți greșit”

Fotbalistul în vârstă de 31 de ani a continuat apoi să exprime ce nemulțumiri au „tricolorii” în privința mass media. „Nimeni nu vorbește de alte lucruri. Nimeni nu spune că Portugalia, la EURO 2016, a luat Europeanul și a câștigat un singur meci în 90 de minute.

Că poate ar fi trebuit să jucăm cu Slovenia și nu garanta nimeni că am fi câștigat, dar poate aveam o altă șansă. Sunt lucruri. Dar voi sunteți români de-ai noștri și vorbiți, discutați negativ doar de noi. Noi am luptat pentru România, vrem să fim un exemplu pentru cei mai tineri”, a mai spus playmakerul.

Pe final, Stanciu a încercat o împăcare și a fost rugat ca mesajul său să nu fie înțeles greșit. „Nu vreau să mă înțelegeți greșit. Eu și cu colegii mei vrem să vă bucurăm în continuare.

Noi știm că reprezentăm o țară întreagă. Vrem să reprezentăm România și la Mondiale. Sunt 28 de ani de când nu ne-am mai calificat și ne dorim asta”, a conchis Stanciu.

Please follow and like us:
Pin Share