MApN a trimis două avioane F16 în zona de graniță

RMAG news

MApN a trimis două avioane F16 în zona de graniță. Forţe ale Ministerului Apărării Naţionale efectuează, sâmbătă, cercetări într-o zonă a Deltei Dunării în eventualitatea existenţei unor obiecte căzute pe teritoriul României, după ce dimineaţă au existat informaţii potrivit cărora în perimetrul respectiv s-ar fi auzit zgomotul unei explozii.

Potrivit unui comunicat al MApN, în urma detectării dronelor ruseşti care se îndreptau spre teritoriul ucrainean, în proximitatea graniţei cu România, ministerul a alertat forţele aflate în Serviciul Poliţie Aeriană, fiind luată şi măsura decolării a două aeronave F-16 ale Forţelor Aeriene Române de pe Baza 85 Aeriană Borcea, pentru monitorizarea situaţiei aeriene.

„În urma mesajului RO-ALERT emis de autorităţi, la nivelul structurilor din Ministerul Apărării Naţionale a fost emis un ordin de acţiune pentru efectuarea de cercetări a zonei cuprinse între localităţile Vulturul, Mahmudia şi Maliuc, în eventualitatea existenţei unor obiecte căzute pe teritoriul naţional. (…) Până la acest moment, echipele trimise în teren nu au identificat nimic suspect, iar căutările vor continua şi în cursul acestei zile”, se arată în comunicatul MApN.

Conform sursei citate, cele două aeronave F-16 care au survolat spaţiul românesc sâmbătă dimineaţa au revenit în bază în jurul orei 9,00, iar măsurile de alertare în toate zonele vizate au încetat.

„MApN informează în timp real structurile aliate cu privire la situaţiile generate de aceste atacuri, rămânând în contact permanent cu acestea”, subliniază Ministerul Apărării.

Sâmbătă dimineaţa, forţele ruse au executat o nouă serie de atacuri asupra unor obiective din Ucraina, în proximitatea graniţei cu România, din judeţul Tulcea.

The post MApN a trimis două avioane F16 în zona de graniță appeared first on Cotidianul RO.

Please follow and like us:
Pin Share