Nicuşor Dan exclude o candidatură la prezidențiale: În 2028 vreau un nou mandat la Primăria Capitalei

Nicuşor Dan exclude o candidatură la prezidențiale: În 2028 vreau un nou mandat la Primăria Capitalei

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a declarat sâmbătă, 6 iulie, că președintele USR, Elena Lasconi, i-a spus că ar fi potrivit ca el să candideze la Cotroceni, înainte să anunțe ea că va candida, dar că a refuzat-o.

„Privat există multe discuţii. A fost doamna Lasconi care, înainte de a-şi anunţa candidatura la preşedinţie, a zis că aş fi potrivit să fac asta”, a spus Nicuşor Dan la emisiunea Insider Politic de la Prima TV, potrivit news.ro.

El a precizat că nu vrea să își asume așa ceva. „Nicidecum. În momentul acesta sunt foarte preocupat de cum o să fie cei 4 ani care urmează ca primar al Bucureştiului şi asta e singura mea preocupare”, a precizat Nicuşor Dan.

Întrebat dacă ar reflecta la o asemenea candidatură, dacă partidele i-ar cere acest lucru, primarul general a răspuns: „Să reflectezi e una, să acţionezi e alta. Nu suntem în acel context. Eu am primit un mandat de 4 ani de administrare a Bucureştiului şi asta e toată preocuparea mea”.

Edilul, care a fost reales la alegerile locale din 9 iunie, a precizat că peste patru ani mai vrea un mandat de primar general: „De principiu, în 2028 vreau să candidez pentru un nou mandat la Primăria Capitalei. O să mai vedem, dar, în principiu, îmi mai doresc un mandat la Primărie”.

Liderii PSD și PNL au decis pe 4 iulie calendarul alegerilor prezidențiale și parlamentare. Primul tur al prezidențialelor va fi pe 24 noiembrie, al doilea tur pe 8 decembrie, iar alegerile parlamentare vor fi pe 1 decembrie.

  

  

Please follow and like us:
Pin Share