Presa din Anglia reacționează după calificarea naționalei lui Gareth Southgate în semifinalele EURO 2024: „Eroii Saka și Pickford!”

Presa din Anglia reacționează după calificarea naționalei lui Gareth Southgate în semifinalele EURO 2024: „Eroii Saka și Pickford!”

Anglia a reușit să treacă de Elveția la loviturile de departajare, după ce elvețienii deschiseseră scorul prin Breel Embolo, în minutul 75. Bukayo Saka a egalat rapid pentru Anglia, cu un șut de la marginea careului, iar britanicii au câștigat la penalty-uri.

Presa din Anglia reacționează după calificarea naționalei

Presa din Anglia a reacționat după ce naționala lui Gareth Southgate s-a calificat în semifinalele EURO 2024, evidențiându-i pe Bukayo Saka, autorul golului egalizator, și pe Jordan Pickford, care a apărat penalty-ul lui Manuel Akanji.

„Anglia câștigă loteria penalty-urilor în fața Elveției și se califică în semifinalele EURO 2024, după un gol eroic marcat de Bukayo Saka”, au titrat jurnaliștii de la The Sun.

„Anglia trece de Elveția la penalty-uri și se califică în semifinale! Jordan Pickford este eroul naționalei și își salvează colegii”, au titrat jurnaliștii de la The Guardian„Calificare! Pickford apără șutul lui Akanji, iar toți colegii săi marchează”, a titrat și Daily Mail.

Gareth Southgate, precaut înainte de Anglia – Elveția

Gareth Southgate a fost precaut înaintea confruntării cu Elveția, iar declarațiile făcute de el înaintea confruntării s-au adeverit, Anglia fiind din nou la un pas de eliminare de la EURO 2024:

Am jucat împotriva unor adversari care ne-au făcut misiunea foarte dificilă. Şi am văzut unele dintre rezultatele lor ulterioare, au creat probleme şi altor echipe.

Am impresia că echipa, chiar şi la antrenament, şi-a schimbat mentalitatea. Este mai fluidă şi mă aştept să jucăm bine sâmbătă. Este un exemplu clasic al capacității pe care o avem ca națiune de a dramatiza și de a ne agasa adversarii”.

„Când eram un tânăr manager, exista teama de a eșua și de a fi concediat. Când ești mai în vârstă, la 53 de ani, nu-ți faci griji despre ce ar putea merge prost”, a mai spus Gareth Southgate.

Anglia va juca în semifinalele EURO 2024 împotriva câștigătoarei confruntării dintre Olanda și Turcia. În prima semifinală a turneului final, se vor duel Spania și Franța.

Please follow and like us:
Pin Share