Cel mai tare sistem de premiere la Rapidul lui George Copos. „Mi-a tăiat doi dolari și jumătate! M-am dus peste el!”

Cel mai tare sistem de premiere la Rapidul lui George Copos. „Mi-a tăiat doi dolari și jumătate! M-am dus peste el!”

Rapidul lui George Copos nu funcționa la fel ca alte cluburi mari din România atunci când jucătorii trebuiau să primească primele după meciuri. Robert Niță povestește cum stăteau lucrurile atunci în Giulești.

Cel mai tare sistem de premiere la Rapidul lui George Copos. „Mi-a tăiat doi dolari și jumătate! M-am dus peste el!”

Așadar, Robert Niță a dezvăluit sistemul de premiere pe care George Copos îl folosea în perioada în care finanța Rapidul. Fostul atacant al giuleștenilor recunoaște că fostul patron calcula primele de joc cu regula de 3 simplă.

“Copos era foarte chibzuit. Mie mi-a tăiat și 2 dolari 50, dar m-a simpatizat toată viața. Dădea primele de joc, conform regulii de 3 simplă. 100% dacă jucai 90 de minute. Și întreba cât era prima întreagă și cât a jucat jucătorul, iar după calcula.

Înainte titularul lua 100%, ăla care era rezervă și intra în teren, lua 75%, dar dacă își aduce aportul la victorie îi dădeau și lui 100%. Spre exemplu, dacă eu intram, dădeam gol și echipa câștiga 1-0, luam 100%.

Cei de pe bancă care nu intrau luau 50%. Cei care nu prindeau lotul luau 20-30%. Asta la echipele care își permiteau.

La Copos nu era așa. Copos îți punea și la contracte. Rata 1, rata 2, rata 3 dacă joci peste 75% din numărul total de jocuri într-un sezon competițional. Aia se regla cu antrenorul și puteai să nu mai iei niciodată 100%. Așa era cu primele

Eu aveam 157, 50, iar contabilul a pus 160. Se ducea cu lista semnată de antrenorul principal la domnul Copos. Și el se uita la fiecare în parte.

Când a ajuns la Robert Niță, se uită cât am jucat, face calculele și vede cât trebuia să iau, îmi scade ăia 2 dolari 50 și îmi pune 155″, a declarat Robert Niță la FANATIK SUPERLIGA.

“Te fac pe tine 2 dolari 50?”

După ce i-a scăzut suma de doar câțiva dolari, Robert Niță susține că a avut și o dispută cu patronul: “Eu am fost retard toată viața și nu am putut să îmi țin gura. Și m-am dus la el, la domnul George. Mi-a zis ‘Ia loc. Un fresh de portocale, o cafea?’.

I-am zis că nu vreau nimic că ‘Vreau să vă întreb și eu ceva? De ce 155? De ce nu 157,50 cum trebuia să iau?’. Știi ce mi-a zis? ‘Robertino, te fac pe tine 2 dolari 50 la valoarea ta că ești fotbalist la Rapid?’.

‘Dumneavoastră sunteți milionar în dolari. Ia uitați ce hotel aveți și ce priveliște’. ‘Hai să bem și noi liniștiți o cafea sau un fresh de portocale’. Așa mi-a lăsat banii, nu a schimbat. Și știi ce mi-a zis la când am plecat?. ‘Robertino, tratația e din partea mea.’”, a mai spus Niță la FANATIK SUPERLIGA.

Robert Niță, despre singurul blat în care a jucat

Please follow and like us:
Pin Share