Orașul din România unde se află o cetate în formă de stea. Aici a avut loc un eveniment important din istoria țării

Orașul din România unde se află o cetate în formă de stea. Aici a avut loc un eveniment important din istoria țării

Orașul din România unde se află o cetate în formă de stea. Are o istorie interesantă, iar aici a avut loc un eveniment foarte important din istoria țării. Este vizitată anual de un număr foarte mare de turiști.

Orașul din România unde se află o cetate în formă de stea. Ce istorie are

Cetatea Alba Carolina se numără printre cele mai interesante din România datorită istoriei sale, dar mai ales a formei pe care o are. Construcția cetății a început în secolul al XVIII-lea, în orașul medieval Alba Iulia.

În această locație, au existat alte fortificații precedente. Este vorba despre Castrul Roman al Legiunii a XIII-a Gemina (106 e.n.) și Cetatea Medievală Bălgrad (secolele XVI – XVII).

La începutul secolului al XVIII-lea, mareșalul principe Eugeniu de Savoia a decis construirea unei fortificații în formă de stea, pentru a proteja Imperiul Habsburgic de invaziile Imperiului Otoman.

Fortificația are forma unui heptagon neregulat. Cele șapte bastioane îi oferă cetății o imagine stelată, specifică sistemelor de acest fel.

În perioada 1998 – 2013, s-a lucrat pentru a restaura cetatea. În prezent, totul arată foarte bine. Turiștii vizitează anual această cetate, aflată la 340 de km de București.

De asemenea, mai multe obiective turistice se află în interiorul cetății. Printre acestea se numără Catedrala Romano – Catolică “Sfântul Mihail”.

Construcția acesteia a început în anul 1.000, iar elementele romanice se îmbină cu cele gotice. De altfel, turiștii pot vizita aici și cripta lui Iancu de Hunedoara.

Ce se află în cetatea din Alba Iulia

În Cetatea Alba Carolina mai pot fi vizitate Muzeul Național al Unirii și Sala Unirii. Acolo au fost semnate actele ce au consfințit Marea Unire de la 1 decembrie 1918, cel mai important moment din istoria țării noastre.

Turiștii mai pot vedea și expoziții care au legătură cu tradițiile și obiceiurile românești. Locațiile de apărare, cu tunurile și șanțurile gata să întâmpine inamicii, se numără printre obiectivele de vizitat, precum și camerele de tortură, notează shtiu.ro.

Cei care vor să intre în cetate trebuie să știe că sunt mai multe locuri. Cea mai impresionantă dintre ele este, însă, poarta a treia, cea care reprezintă simbolul orașului Alba Iulia.

Poarta este una masivă și e susținută de patru piloni și opt pilaștri. Aceștia susțin, prin arcuri, bolțile puternice. Deasupra lor se ridică postamentul statuii ecvestre a lui Carol al VI-lea, împăratul Imperiului Austriac. Cetatea a fost ridicată în timpul domniei sale.

Please follow and like us:
Pin Share