LIVETEXT Război în Ucraina, ziua 865 | Kievul spune că Moscova a lovit cu rachete machete ale sistemelor de apărare aeriană. Atacuri în Dnipropetrovsk

LIVETEXT Război în Ucraina, ziua 865 | Kievul spune că Moscova a lovit cu rachete machete ale sistemelor de apărare aeriană. Atacuri în Dnipropetrovsk

Orașele Pavlograd și Nikopol din regiunea Dnipropetrovsk au fost atacate, sâmbătă seară și duminică dimineață, de forțele ruse cu drone și rachete, mai multe clădiri fiind avariate. Trei persoane au fost rănite. Separat, comandantul Forțelor Aeriene Ucrainene, Mykola Oleshchuk, spune că Rusia a atacat cu rachete machete ale sistemelor ucrainene de apărare aeriană. „Inamicul are mai puține (rachete) Iskander, iar modelele vor fi în continuare livrate”, a spus oficialul.

09:2407-07-2024

Ucraina anunță că apărarea sa aeriană a doborât toate dronele Shahed lansate de Rusia în timpul nopții

În noaptea de 7 iulie, forțele ruse au atacat Ucraina cu două rachete balistice Iskander-M și 13 drone Shahed, anunță Forțele Aeriene ucrainene, citate de Ukrainska Pravda.

Toate dronele au fost lansate din regiunea rusă Kursk și au fost doborâte în regiunile ucrainene Kirovograd, Harkov, Sumî și Poltava.

09:1907-07-2024

Atacuri în Dnipropetrovsk. Trei femei au fost rănite

Forțele ruse au atacat în ultimele ore orașele Pavlograd și Nikopol din regiunea Dnipropetrovsk, a anunțat guvernatorul Serhiy Lysak, relatează BBC Rusia.

În Pavlograd a avut loc un atac cu rachete, iar patru case particulare au fost avariate de resturi ale acestora, nefiind înregistrate victime.

Nikopol a fost atacat cu artilerie grea, drone kamikaze și sisteme de rachete cu lansare multiplă (MLRS), a spus oficialul, adăugând că trei femei, în vârstă de 38, 65 și 71 de ani, au fost rănite în urma atacurilor de seară și de dimineață.

De asemenea, au fost avariate trei întreprinderi, un colegiu, o grădiniță și o cooperativă de garaje, zece case particulare, trei anexe și o conductă de gaze.

Lysac mai spune că atunci când echipajele de intervenție stingeau unul dintre incendii, militarii ruși au atacat din nou, dar pompierii au reușit să se adăpostească.

08:4907-07-2024

Forțele aeriene ucrainene afirmă că armata rusă a atacat cu rachete machete ale sistemelor de apărare aeriană

Comandantul Forțelor Aeriene Ucrainene, Mykola Oleshchuk, a declarat că forțele ruse au lansat un atac cu rachete Iskander asupra unor machete ale sistemelor ucrainene de apărare aeriană, relatează BBC Rusia.

„Desigur, atât noi, cât și inamicul am pierdut echipamente și oameni. Dar niciuna dintre părți nu vorbește public despre asta. Este clar de ce! Ca o excepție, pentru a explica societății că totul nu este atât de clar, demonstrez două noi lovituri inamice cu Iskander-Ms, filmate de la UAV-urile rusești de recunoaștere”, a scris oficialul ucrainean pe Telegram.

Росіяни знищують макети замість української техніки й літаків. Відео з Telegram командувача Повітряних сил Миколи Олещука pic.twitter.com/YdWTAUOFJk

— Українська правда ✌️ (@ukrpravda_news) July 6, 2024

El afirmă că rachetele rusești au lovit aerodromul Dogintsevo din Krivoy Rog și zona Yuzhnoye de lângă Odesa.

„Le mulțumesc tuturor celor care ajută cu modele de înaltă calitate de avioane și sisteme de apărare aeriană. Inamicul are mai puține (rachete) Iskander, iar modelele vor fi în continuare livrate”, a declarat Oleshchuk.

BBC nu poate confirma veridicitatea declarațiilor oficialilor celor două părți implicate în război.

21:4506-07-2024

Zelenski: Ucraina dezvoltă o nouă strategie navală

Ucraina elaborează o nouă strategie navală, care va fi aprobată în curând de Consiliul pentru Securitate Națională și Apărare al Ucrainei (NSDC), a anunţat președintele Volodimir Zelenski în discursul video adresat sâmbătă seara naţiunii, informează Ukrainska Pravda.

“Dezvoltăm o nouă strategie pentru țara noastră pe mare – Strategia navală ucraineană. În curând, această strategie va fi aprobată de NSDC – punctele sale sunt în curs de finalizare”, a spus Zelenski.

“Războiul a schimbat echilibrul de putere în întreaga noastră regiune a Mării Negre, iar flota rusă nu va mai domina niciodată această zonă. Ne consolidăm interesele, având în vedere noile capacități tehnologice ale Ucrainei și noile noastre relații cu partenerii. Ucraina va fi întotdeauna un stat capabil să își protejeze propriile interese pe mare, rutele de transport cruciale și interesele aliaților și partenerilor noștri”, a punctat Zelenski.

  

  

Please follow and like us:
Pin Share