Tragedie în lumea filmului. A murit producătorul cunoscut pentru Titanic și Avatar

Tragedie în lumea filmului. A murit producătorul cunoscut pentru Titanic și Avatar

Lumea filmului este în doliu după ce celebrul producător Jon Landau, care a scris istorie cu Titanic și Avatar, a murit la vârsta de 63 de ani.

A murit producătorul cunoscut pentru Titanic și Avatar

Decesul marelui producător a fost anunțat, sâmbătă, de Alan Bergman, co-preşedinte al Disney Entertainment, printr-un comunicat de presă.

„Jon a fost un vizionar al cărui talent extraordinar şi pasiune au adus la viaţă pe marele ecran unele dintre cele mai de neuitat poveşti. Contribuţiile sale remarcabile la industria cinematografică au lăsat o amprentă de neşters şi va fi profund regretat.

A fost un producător emblematic şi de succes, dar o persoană şi mai bună şi o adevărată forţă a naturii care i-a inspirat pe toţi cei din jurul său”, a declarat Bergman.

Co-preşedintele Disney Entertainment nu a precizat care a fost cauza decesului marelui producător premiat cu Oscar pentru „Titanic” şi „Avatar”, însă vestea morții sale a căzut ca un trăsnet peste toți cei care l-au cunoscut și apreciat.

Jon Landau a scris istorie în lumea cinematografiei după ce, în 1997, a fost lansat „Titanic”, primul film cu încasări de 1 miliard de dolari în box office-ul mondial.

Câțiva ani mai târziu, el a depășit acest record de două ori cu ajutorul filmului „Avatar” în 2009 şi continuarea sa, „Avatar: Calea Apei”, în 2022.

Jon Landau a intrat în lumea filmului în anul 1980 ca manager de producţie și treptat a urcat în ierarhie până când a ajuns producătorul celebrului regizor James Cameron.

De-a lungul timpului, cei doi coloși ai cinematografiei americane au fost nominalizați de 14 ori la Oscar, unde au obținut 11 premii, inclusiv pentru cel mai bun film.

„Nu pot juca, nu pot compune şi nu pot face efecte vizuale. Cred că de aceea sunt producător”, a spus Jon Landau în timp ce primea premiul Oscar împreună cu regizorul James Cameron.

Please follow and like us:
Pin Share