Joe Biden, primul interviu după dezbaterea cu Donald Trump. ”Eu sunt cel care l-a blocat pe Putin”

Joe Biden, primul interviu după dezbaterea cu Donald Trump. ”Eu sunt cel care l-a blocat pe Putin”

Conversația cu jurnalistul ABC a avut loc într-un moment în care președinția lui Biden se află într-un real pericol. Există o agitație profundă în rândul democraților cu privire la prestația dezastruoasă a lui Biden la dezbaterea din 27 iunie cu fostul președinte Trump.

Joe Biden, primul interviu după dezbaterea cu Donald Trump

Răspunsurile sinuoase ale lui Joe Biden și comportamentul său general în acea confruntare au amplificat îngrijorările alegătorilor cu privire la acuitatea mentală a președintelui în vârstă de 81 de ani.

Unii membri ai partidului său i-au cerut să renunțe la cursă și există rapoarte media credibile conform cărora un efort mai concertat ar putea apărea în curând, scrie The Hill.

În ceea ce privește interviul acordat ABC News, existau două posibilități dramatice, mai scrie sursa citată. Una era o gafă seismică din partea lui Biden, care i-ar fi pus capăt carierei politice; cealaltă, o performanță atât de puternică, care i-ar fi redus la tăcere pe detractorii săi și i-ar fi stabilizat poziția.

Niciuna nu s-a întâmplat. Nu a existat nimic dezastruos în răspunsurile lui Biden – și nimic atât de stelar încât să stingă nemulțumirea care se răspândește, mai precizează The Hill.

”Eu sunt cel care l-a blocat pe Putin”

Una dintre declarațiile făcute de președintele american î timpul interviului este aceea că el este cel care l-a “blocat” pe liderul de la Kremlin, Vladimir Putin.

În timpul interviului, Biden a descris sprijinul pentru Ucraina și faptul că a reușit să unească peste 50 de aliați pentru a ajuta Ucraina drept una dintre principalele realizări ale președinției sale.

Când jurnalistul George Stephanopoulos l-a întrebat dacă ar fi de acord să se supună unui examen medical independent, care să includă teste neurologice și cognitive, Biden a răspuns spunând că dă un test cognitiv “în fiecare zi”.

„Nu numai că sunt în campanie, dar conduc și lumea. Asta sună ca o hiperbolă, dar suntem națiunea esențială a lumii… Eu sunt cel care a adus statele NATO împreună, viitorul. Nimeni nu a crezut că îl pot extinde. Eu sunt cel care l-a blocat pe Putin”, a declarat Biden.

Joe Biden a subliniat că nu se va retrage din cursa electorală, în ciuda apelurilor care i-au fost adresate în acest sens în urma dezbaterii cu Donald Trump pe care multe voci oconsideră dezastruoasă. Liderul de la Casa Albă a declarată că a fost vorba doar despre un “episod prost”.

Please follow and like us:
Pin Share