Cele 6 alimente pe care medicii gastroenterologi nu le mănâncă niciodată. Nu sunt bune deloc pentru digestie

Cele 6 alimente pe care medicii gastroenterologi nu le mănâncă niciodată.  Nu sunt bune deloc pentru digestie

Medicii gastroenterologi au dezvăluit care sunt acele alimente pe care nu le consumă aproape niciodată. Acestea nu sunt bune pentru digestie și nu aduc prea multe beneficii sănătății organismului.

Cele șase alimente pe care medicii specialiști nu le consumă

Când vine vorba de alimentație, de multe ori, cele mai gustoase preparate sunt tot aceleași care îi fac rău organismului. De aceea este recomandat să fie consumate cu moderație, iar gastroenterologii evită pe cât posibil să se atingă de ele.

De exemplu, batoanele proteice – comercializate adesea ca fiind sănătoase, pot fi intens procesate și pot conține aditivi ce provoacă balonare și gaze. Gastroenterologul Dr. Harmony Allison recomandă înlocuirea acestora cu surse naturale de proteine, precum laptele, untul de arahide, nucile sau semințele de dovleac, notează Huffing Post.

Alte alimente periculoase, dar gustoase, sunt cele care conțin carne roșie, precum burgerii și fripturile. Acestea cresc riscul apariției cancerului de colon, deoarece au un conținut de grăsimi ridicat. De aceea, consumul de carnea roșie ar trebui redus la 100 de grame.

Gastroenterologii nu recomandă nici carnea procesată. Hot dog-ul, baconul și mezelurile sunt asociate cu un risc de cancer colorectal. De aceea, specialiștii le evită pe cât posibil, pentru a nu se îmbolnăvi.

Alimentele delicioase nerecomandate de specialiști

Alimentele prăjite cu mult ulei, precum peștele și puiul, pot afecta negativ sănătatea microbiomului intestinal și să ajute la acumularea de grăsime în artere. Acest lucru poate conduce la atacuri de cord și accidente vasculare cerebrale.

Consumul de băuturi răcoritoare carbogazoase este asociat cu afecțiuni cronice, cum ar diabetul și bolile de inimă. De asemenea, pot duce la simptome ca balonarea, râgâitul și refluxul.

De aceea, pentru sănătate, acestea ar trebui consumate cât mai rar. Pâinea albă se numără și ea printre acele alimente pe care gastroenterologii nu le consumă aproape niciodată.

Cerealele rafinate care se găsesc în acest produs măresc probabilitatea apariției de diverticulită, o inflamație a pungilor din tractul digestiv. Totuși, de menționat este că atunci când consumate ocazional, nu este un capăt de țară. Dar moderația și o dietă variată sunt necesare pentru menținerea sănătății intestinale și a bunăstării generale.

Please follow and like us:
Pin Share