Incidente pe calea ferată: TIR, lovit de marfar, un tren privat a rupt un pantograf la Fetești

Incidente pe calea ferată: TIR, lovit de marfar, un tren privat a rupt un pantograf la Fetești

Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA a anunțat două incidente serioase petrecute duminică, 7 iulie, pe căile ferate din România. Este vorba de un incident în Oradea, acolo unde remorca unui TIR a fost agățată de un tren de marfă, și un alt incident la Fetești, unde a fost implicat un tren privat.

TIR, lovit de un tren de marfă

Duminică după-amiază, Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA a transmis petrecea unui serios pe ruta Frontieră – Episcopia Bihor – Oradea. Concret, un tren privat de marfă a agățat remorca unui TIR. Nu au existat victime, însă circulația feroviară a fost perturbată până la eliberarea căii de rulaj.

„Trenul IRN 361, care circulă în relaţia Frontieră – Episcopia Bihor – Oradea, staţionează temporar în Episcopia Bihor Frontieră până la finalizarea intervenţiilor desfăşurate la pasajul rutier respectiv, intervenţii care necesită scoaterea din gabaritul căii ferate a TIR-ului”, se arată în comunicatul CFR SA.

Compania de căi ferate a precizat că personalul feroviar al SRCF Cluj acordă tot sprijinul posibil echipajelor de intervenție astfel încât circulația rutieră să fie reluată fără probleme în zonă. Comunicatul celor de la CFR SA a fost transmis după orele 13.00, neexistând alte informații ulterioare.

Incident cu un tren privat la Fetești

Tot duminică după-amiază, Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA a anunțat un alt incident petrecut în zona Fetești. Concret, potrivit sursei citate, traficul feroviar pe relaţia Feteşti – Bărăganu este oprit temporar din cauza unei defecţiuni la pantograful unui tren de călători Softrans.

„Trenul privat IR 11683, în jurul orei 12:51, rupe pantograful locomotivei la intersecţia liniilor 7 şi 9, din staţia Feteşti. Până la retragerea trenului privat şi eliberarea zonei de intersecţie a liniilor 7 cu 9, un alt tren privat de călători IR 10181 (TFC) staţionează temporar”, se arată în comunicatul CFR Călători.

CFR Călători a transmis scuze călătorilor afectați de acest incident, și a precizat că personalul feroviar al SRCF Constanţa acordă tot suportul tehnic necesar operatorului privat, altfel încât traficul să fie reluat în cel mai scurt timp pe relaţia Feteşti – Bărăganu.

Trenuri blocate pe magistrala București-Constanța

Cele două incidente de duminică după-amiază vin după un incident mult mai serios petrecut pe Magistrala 800 București-Constanța. Concret, nu mai puțin de zece trenuri au fost blocate în această dimineață pe această rută din cauza unor incendii de vegetație.

Circulația trenurilor a fost reluată la ora 11.20, după intervenția ISU pentru stingerea incendiilor de vegetație din zona stației Dragoș Vodă. Traficul feroviar a fost reluat pe ambele sensuri de mers pe distanța Dragoș Vodă-Ciulnița, toate trenurile care au staționat în gările de pe traseu fiind reînscrise treptat în circulație

Please follow and like us:
Pin Share