Még egy felejthetetlen este, mielőtt elköszön az idei Vibe Fesztivál

Még egy felejthetetlen este, mielőtt elköszön az idei Vibe Fesztivál

Tartalmas hét végéhez érkezett a Maros-parton szervezett, szerdától vasárnapig tartó rendezvénysorozat. Napközben a Vibe Koli és a Fashion Corner sátraiban egymást váltották az érdekes programok, neves előadók, köztük Hevesi Krisztina és Ördög Nóra, de képviseltették magukat a felsőoktatási intézmények is, a Babeș–Bolyai Tudományegyetem, a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem és a Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem is.

Az egészségügy, környezetvédelem, mezőgazdaság, divat és szépségápolás, az információs technológia és a sport mind-mind kiemelt témái voltak az idei fesztivál nappali tevékenységeinek.

A Vibe fellépőivel közönségtalálkozó keretében ismerkedhettek meg az érdeklődők. Ajsa Luna, a Bagossy Brothers Company és az Ivan & The Parazol is eljött, az utóbb említett együttesekkel a Rádió GaGa műsorvezetői beszélgettek, akik nem mellesleg

a Duma Dubában is fogadtak különleges vendégeket, köztük Curtist, a Slágerebbjét és BSW-t is.

Éppen ilyen meleg fogadtatás járt a fesztiválozóknak is, akik szívesen fordultak be a rádió mobilstúdiójához megcsodálni azt, beszélgetni a műsorvezetőkkel, és kipróbálni magukat az improvizációs és szerencsekerekes játékban.

A Duma Duba útja azonban nem ér véget a Vibe Fesztivállal, legközelebb a Tusványosra gurulnak majd be a július 23-i kapunyitásra.

Mindenki megtalálta a kedvencét

A színpadokon Magyarország legnevesebb zenészei léptek fel, a fesztiválozók szerint KKevin, a ValMar, BSW, a Bagossy Brothers Company és a Vibe kiemelt sztárja, Jason Derulo voltak a legkirályibb előadók. Népes közönsége volt ugyanakkor a Pogány Indulónak, Curtisnek, Dzsúdlónak és T. Dannynak is, az éjszakai lemezlovasok legkiemelkedőbbjeinek Sigala, Traumer, Pixa Mihai Pol és Suciu bizonyultak a visszajelzések alapján.

Aki retró zenére ropta a táncot, a Good Wines Only sátrába látogatott, aki medencés partin akart részt venni, a víkendtelepi lemezlovasokat hallgatta. A Jägerlandben a legismertebb mai számok szóltak, míg a KMDSZ Black Box egy teljesen különálló, a fesztiválozók által kifejezetten kedvelt techno műfajt képviselt.

Az MVM Arénában szintén az elektronikus zene kedvelői bulizhattak hajnalig. Különleges programpontnak számított továbbá a karaoke, ahol számost tehetség mutatta meg magát, de az Erdélyi Hagyományok Háza által biztosított tánctanítás is, amelyre minden este 22 és 2 óra között került sor a Koliban.

Egy utolsó, vasárnapi löket

A Vibe negyedik napján rettentő hőségben zajlottak a nappali előadások, amelyeken klímaváltozásról, sportról, pénzügyi tudatosságról is szó esett. Ördög Nórával újra találkozhatott a rajongótábor, közben a Rádió GaGa műsorvezetői kötetlenül beszéltek a munkájuk érdekességeiről, a rádió működéséről és a szakmai nehézségekről.

A Mol színpad első, vasárnapi fellépője DST Queen, de 20 órakor érkezik a Carson Coma és 22.30-kor a Halott Pénz is. A Petőfin a Parno Graszttal lehet mulatni, Beton Hofi 21.15-kor lép színpadra. A fesztivál legnagyobb előadói közül a záróakkordot Sigma adja meg éjjel egykor az MVM Arénában. A Black Box fog a legtovább pörögni, a reggeli órákban Bodával búcsúzik a 2024-es Vibe.

Please follow and like us:
Pin Share