Controversa creată în studioul FANATIK LA EURO! Ar trebui chemați la națională fotbaliștii care nu joacă la echipele de club? Mutu, Șumudică, Adi Ilie și Lupu, contre în direct

Controversa creată în studioul FANATIK LA EURO! Ar trebui chemați la națională fotbaliștii care nu joacă la echipele de club? Mutu, Șumudică, Adi Ilie și Lupu, contre în direct

Una dintre problemele pe care le-a avut Edi Iordănescu la națională a constat în lista cu fotbaliștii care nu joacă la echipele de club, fiind una destul de mare. Analiștii FANATIK au discutat despre faptul dacă aceștia ar trebui să fie chemați la lot.

Controversa creată în studioul FANATIK LA EURO! Ar trebui chemați la națională fotbaliștii care nu joacă la echipele de club? Mutu, Șumudică, Adi Ilie și Lupu, contre în direct

Pe rând, Adrian Mutu, Marius Șumudică, Adi Ilie și Dănuț Lupu au discutat despre acest aspect legat de fotbaliștii care nu joacă la echipele de club și dacă aceștia ar trebui să fie chemați la națională.

În această discuție, concluzia a fost aceea că în cazul României acest lucru trebuie făcut, deoarece nu există soluții mai bune. Jucătorii din Liga 1 nefiind 100% pregătiți pentru astfel de partide, chiar dacă au un ritm de joc bun în campionatul intern.

Marius Șumudică este cel care a ridicat discuția la un nivel diferit. Fostul antrenor de la Gaziantep este de părere că echipa națională trebuie să aibă un nucleu cu fotbaliștii care ajută grupul, indiferent dacă aceștia nu joacă la echipele de club. Însă, Șumi susține că aceștia nu trebuie să fie în număr foarte mare.

De acord cu Șumudică au fost și ceilalți analiști, însă Mutu a mai punctat faptul că aceasta este situația cea mai bună pentru România în acest moment. Trebuie ca selecționerul să se bazeze și pe jucătorii care evoluează în campionate mai puternice, chiar dacă nu joacă constant.

Adrian Mutu: “Îi iei la națională, pentru că nu ai pe cine. Dacă formezi o echipă doar din Liga 1, nu știu dacă e OK. Dacă selecționezi doar jucătorii care au minute în picioare și care joacă constant”.

Adi Ilie: “Nu știi dacă ajungi la poartă vreodată. Așa este, nu ai pe cine să iei la echipa națională. În momentul de față nu sunt soluții”.2.87 este cota BETANO pentru pronosticul “2 solist” la meciul Spania – Germania

Dănuț Lupu: “Pe vremea mea, nu știau pe cine să cheme la echipa națională, pentru că eram foarte mulți”

“Echipa națională este destinată jucătorilor care se află în cea mai bună formă”

“Și la generația lui Adi a fost la fel. Erau jucători care erau foarte buni. Când jucam în Portugalia mi-a zis și mie Emeric Ienei că m-ar chema, dar erau Ganea, Adrian Ilie și alții. Nu avea cum să mă ia.

Dar pentru mine, echipa națională este destinată jucătorilor care se află în cea mai bună formă la momentul respectiv. Când ai o acțiune de 3 zile poți să chemi 2-3 jucători care nu joacă, dar nu 7″, a declarat Marius Șumudică în cadrul emisiunii FANATIK LA EURO.

“Etic și moral e corect ceea ce spui tu. Pentru că de aceea e echipă națională. Nu ai timp să îi bagi în formă, pentru că în 3-4 zile trebuie să îți faci treaba. Dar noi ca antrenori ne gândim să scoatem rezultate. Și e foarte greu să alegi între Popa de la FCSB care e în formă și Drăguș care nu joacă 2 meciuri”, a mai spus Adrian Mutu.

“Eu am vrut să spun că nu trebuie să generalizăm. Trebuie să ai un nucleu, indiferent că joacă sau nu. Dar în momentul în care ai 3-4 jucători car sunt în vârf de formă, ei trebuie să fie selecționați”, a încheiat Șumudică în cadrul show-ului.

Radu Drăgușin, analizat de Adrian Mutu după România – Olanda 0-3

2,90 este cota Superbet pentru pronosticul “X” la Spania – Franța, în semifinalele Euro 2024

Please follow and like us:
Pin Share