Șase zone de vis din Europa își caută locuitori. Câți bani poți să primești ca să te muți acolo

Șase zone de vis din Europa își caută locuitori. Câți bani poți să primești ca să te muți acolo

Așadar, șase locații superbe din Europa aflate într-un proces de repopulare. Vorbim de țări ca Italia, Spania, Grecia, Croația, care își ademenesc locuitorii cu sume interesante de bani. Conform Business Insider, inițiativele primăriilor și autorităților de acolo fac parte dintr-un efort de a repopula aceste zone părăsite în timp de tineret, care a migrat spre marile orașe.

Șase zone de vis din Europa își caută locuitori, care sunt acestea?

Primul sătuc de pe lista publicată de sursa citată de Albinen din Elveția. Aici, pentru a atrage cât mai mulți locuitori, Primăria a decis să ofere 27.900 de dolari și 10.000 de franci elvețieni de copil oricărei familii decide să se mute în acest sat izolat din Alpi. Este destinația ideală pentru cei ce s-au săturat de orașe și de gălăgie.

Totuși, cei care vor să se mute acolo trebuie să aibă sub 45 de ani și să poată să-și cumpere o casă de aproximativ 220.000 de euro. Mai mult, oamenii trebuie să fie dispuși să locuiască aici cel puțin 10 ani și să devină cetățeni elvețieni. Cei care nu vor rămâne 10 ani în Elveția vor fi obligați să dea înapoi subvenția de peste 25.000 de dolari de om.

Acest sat își implementase programul de relocare în 2017, după ce mai mulți localnici au părăsit satul în masă, astfel că acolo au rămas puțin peste 300 de suflete. Majoritatea care au plecat erau tineri în căutarea de orașe mari unde pot trăi mai bine. Programul de repopulare a devenit viral în 2023, când Albinen avea peste 100 e solicitări pe zi conform primarului Beat Jost.

Sătucul Albinen

Antikythera, Grecia, a doua locație de pe lista de vis unde te poți muta

În micuța insulă Antikythera, familiile cu cel puțin trei copii erau ademeniți cu o alocație lunară de aproximativ 500 de euro pe lună pentru fiecare copil, precum și cazare gratuită și mâncare gratuită dacă se mută permanent pe insulă. Programul se adresa în special familiilor din Grecia, dar pot să fie luați în considerare și străinii.

Mica comunitate situată între Creta și Grecia continentală a scăzut la 24 de suflete, pentru că tinerii au plecat în marile orașe în căutarea de oportunități financiare. Așadar, o șansă în plus pentru cei ce visează să se mute în Grecia, cu toate că alocația nu e tocmai atractivă pentru nimeni, suma de 500 de euro fiind relativ mică.

Insula Antikythera

Legrad, Croația, a treia locație de pe lista localităților de vis unde te poți muta

O altă variantă interesantă pentru cine vrea să se mute este Legrad din Croația. Aici, orășelul a scos la vânzare case la doar 13 cenți. Cine dorește să se mute aici trebuie să aibă 45 de ani, cazierul impecabil și nu trebuie să mai dețină nicio proprietate. Primarul din Legrad, Ivan Sabolic, a anunțat că primise solicitări de relocare din partea cetățenilor din Rusia, Ucraina, Turcia, Argentina sau Columbia, în urma mediatizării.

Din păcate pentru străini relocarea e complicată din cauza procesului dificil de imigrare din Croația. Așadar, pentru moment oferta de nerefuzat din Legrad se adresează mai mult croaților. Aceștia primesc aproximativ 3.500 de dolari ajutor din partea Primăriei atunci când se mută în orășel, pentru a-și renova noua locuință.

Localitatea Legrad din Croația

Ponga, Spania, o variantă pentru cei ce vor să se mute în munții din nord

Orășelul Ponga oferă 2.000 de euro fiecărei persoane care se stabilește aici, fiind vorba de fapt de o comună cu 600 de locuitori. Familiile cu copii care se mută în această localitate pot obține 3.000 de euro de persoană, în timp ce un copil născut în sat va primi 3.500 de euro. Cei ce aleg să se mute aici trebuie să rămână în Ponga cel puțin 5 ani, sau vor fi nevoiți să dea banii înapoi.

Sătucul Ponga

Sardinia, Italia nu mai are nevoie de nicio prezentare pentru turiști

Cine nu ar vrea să trăiască în Sardinia? Se pare că nu toată lumea, pentru că zona se confruntă cu un exod al populației. În acest sens, autoritățile oferă 15.000 de euro de om pentru oricine vrea să se mute printr-un program care va subvenționa relocarea a 3.000 de persoane. Cei care acceptă această relocare trebuie să se mute într-un sătuc cu cel mult 3.000 de locuitori și trebuie să trăiască acolo cel puțin 18 luni. Mai mult, cei 15.000 de euro ar trebui folosiți strict pentru renovarea casei.

Zona Sardinia din Italia

Toscana, Italia, o altă zonă de vis pentru cei ce doresc să se relocheze

Lista locațiilor de vis pentru relocat se încheie cu Toscana, tot din Italia. Aici, autoritățile din toscana au lansat un program prin care cei care se mută aici pot primi 32.000 de euro pentru renovarea locuinței. Cei care vor să se mute pot alege între mai multe localități, inclusiv pe insula Capraia Isola sau în Casciani del Bagni, totul până pe 27 iulie 2024. Subvențiile vor acoperi 50% din costurile de renovare a casei, dacă aceasta este într-un oraș cu cel mult 5.000 de locuitori dintr-o listă de 76 de astfel de localități.

Zona Toscana din Italia

Please follow and like us:
Pin Share