De ce să lași trei cuburi de gheață în ghiveciul florilor peste noapte. Trucul genial pe care trebuie să îl încerci și tu

De ce să lași trei cuburi de gheață în ghiveciul florilor peste noapte. Trucul genial pe care trebuie să îl încerci și tu

De ce să lași trei cuburi de gheață în ghiveciul florilor peste noapte. Trucul genial pe care trebuie să îl încerci și tu. Diferențele se observă încă din prima seară, susțin persoanele care au încercat deja acest pont.

Care e motivul pentru care se pun trei cuburi de gheață în glastra plantelor, peste noapte. Metoda utilă ce trebuie să o știi

Care e motivul pentru care se pun trei cuburi de gheață în glastra plantelor, peste noapte. Metoda utilă ce trebuie să o știi dacă vrei să ai flori frumoase și cu frunze mereu verzi. Grădinarii nu îți vor spune acest secret niciodată.

Iată că multe gospodine cunosc trucul care face diferențe notabile între plantele de apartament. În primul rând, florile vor fi mereu hidratate, mai ales atunci când uiți să le uzi o perioadă mai lungă și ajung să se usuce.

În al doilea rând, metoda este practică pentru că furnizează apă florilor într-un mod lent și controlat. Mai mult decât atât, cantitatea de apă care se folosește reprezintă un aspect important pentru dezvoltarea plantelor.

E foarte important să se monitorizeze florile, mai ales dacă sunt tropicale pentru că acestea nu suportă apa rece. Așadar, se pun trei cuburi de gheață în ghivecele cu flori pentru o absorbție treptată a apei în pământ.

Cu toate acestea trebuie să te asiguri că în vas are loc un drenaj bun pentru a preveni acumularea apei, lucru care duce la putrezirea rădăcinilor și implicit, la uscarea plantei. Soluția se folosește ocazional sau atunci când floarea are nevoie urgentă de hidratare.

Sfaturi pentru udarea plantelor cu cuburi de gheață

Specialiștii au câteva sfaturi pentru udarea plantelor din apartament cu cuburi de gheață. Potrivit Mirror, aceștia spun că soluția este eficientă pentru că previne revărsarea și scurgerea apei, în special în cazul plantelor suspendate.

Cuburile de gheață se pun direct pe sol, dar niciodată aproape de rădăcină, tulpină sau frunzele plantelor, astfel încât lichidul care se topește să fie absorbit treptat de sol, hidratând rădăcinile. În felul acesta se evită și posibilele daune.

De asemenea, cu acest truc nu există riscul scurgerii excesive a apei. În plus, gospodinele trebuie să se asigure că aleg cantitatea potrivită de cuburi de gheață pentru a asigura o hidratare corespunzătoare a plantelor.

Please follow and like us:
Pin Share