Novak Djokovic propune o schimbare uriașă în tenis. Ce modificare a cerut la Wimbledon

Novak Djokovic propune o schimbare uriașă în tenis. Ce modificare a cerut la Wimbledon

Jucătorul de pe poziția a doua a clasamentului mondial, Novak Djokovic, a propus o modificare a regulamentului tenisului profesionist, lucru ce ar duce la o schimbare importantă a turneelor de tenis.

Novak Djokovic propune o schimbare în regulamentul tenisului. Ce vrea să schimbe sârbul

Novak Djokovic parcurge o perioadă bună după accidentare, sârbul reușind să câștige primele trei meciuri de la Wimbledon și să se califice în optimile de finală a faimosului turneu de tenis.

După victoria în fața lui Alexei Popyrin, fostul număr 1 mondial a uimit pe toată lumea și a propus o schimbare în regulament! Concret, Novak Djokovic a propus modificarea modului în care se dispută primele tururi ale turneelor de Grand Slam.

Sârbul le cere conducătorilor tenisului ca în primele faze ale turneelor de Mare Șlem partidele să se termine după 3 seturi, nu după 5 cum este în momentul de față. „Nole” e de acord cu meciurile în 5 seturi doar în fazele avansate ale competițiilor.

Novak Djokovic a câștigat Wimbledon-ul de 7 ori, iar la conferința de presă de după partida din șaisprezecimi, sârbul a fost întrebat ce părere are despre disputarea a doar 3 seturi la competițiile de Grand Slam, în loc de 5, iar sârbul a răspuns.

„Cred că ar trebui să rămână cel mai bun din cinci. Singurul lucru la care poate mă gândesc să-l modific este că poate ar fi bine ca în rundele de deschidere partidele să se decidă la cel mai bun din trei seturi.

Și după aceste runde premergătoare fazelor finale să se creeze un sistem hybrid, în faza optimilor sau a sferturilor să se dispute cel mai bun din cinci. Acesta sunt eu și gândurile mele”, a declarat Novak Djokovic la conferința de presă.

Novak Djokovic nu mai e pe primul loc mondial

Nole nu a putut participa la Roland Garros și astfel nu a reușit să-și apere punctele câștigate pe zgura de la Paris în sezonul trecut când a câștigat trofeul. Astfel, tenisul masculin urmând să aibă un nou lider. Jannik Sinner a trecut peste Djokovic în clasamentul ATP, reușind să devină astfel primul tenisman italian care se clasează pe locul 1 mondial.

Novak Djokovic a trecut printr-o perioadă extrem de complicată. Accidentarea la genunchi l-a făcut să ia decizia de a se retrage de la turneul de la Paris. Sârbul a avut nevoie de o perioadă de recuperare, chiar și participarea la Wimbledon era pusă sub semnul întrebării, însă „Nole” și-a revenit complet și a câștigat deja primele sale trei partide de la faimoasa competiție pe iarbă.

Please follow and like us:
Pin Share