Protest de amploare în Capitală împotriva măsurilor fiscale. Economiștii lansează acuzații dure la adresa statului

Protest de amploare în Capitală împotriva măsurilor fiscale. Economiștii lansează acuzații dure la adresa statului

Peste 3.000 de contabili, economiști și antreprenori din țară vor protesta, luni, în Capitală, împotriva măsurilor fiscale adoptate de Guvern.

Protest de amploare în Capitală împotriva măsurilor fiscale

Protestul intitulat ”Fără haos în legislaţia fiscală” va avea loc în intervalul 08.30 – 13.00, iar manifestanții se vor stânge în Piaţa Victoriei de unde vor porni în marş către ANAF şi Ministerul Finanţelor.

Aceștia vor să atragă atenţia asupra “climatului economic marcat de haos legislativ şi teroare fiscală” și vor să solicite schimbări fundamentale în politica fiscală a ţării.

Iniţiat de Patronatul Antreprenorilor Contabili din România (PACR), acest protest s-a propagat rapid pe reţelele de socializare și a primit sprijinul mai multor organizaţii de specialişti.

”Într-o ţară în care mediul de afaceri ar trebui să fie susţinut şi încurajat, suntem martorii unei realităţi alarmante: lipsa de transparenţă şi comunicarea deficitară a instituţiilor statului, care par să adopte măsuri pe furiş, noaptea, fără consultare şi fără a ţine cont de impactul devastator pe care îl au asupra contribuabililor şi a afacerilor.

Acesta este contextul în care ne aflăm astăzi, un context în care haosul legislativ şi teroarea fiscală devin normale”, au transmis reprezentanţii Patronatului Antreprenorilor Contabili din România (PACR).

”Cerem eliminarea E-TVA şi oprirea dictaturii fiscale”

Mai mult, reprezentanții PACR reclamă că ”recenta publicare a OUG 69/2024 şi OUG 70/2024 fără nicio consultare publică şi aprobarea acestora în doar două zile reprezintă doar vârful aisbergului”.

Potrivit lor, aceste ordonanţe, care includ măsuri precum e-TVA şi e-Factura,”nu sunt doar exemple de digitalizare prost implementată, ci şi manifestări ale unui sistem care ignoră complet principiile democraţiei şi ale dialogului social”.

”Este revoltător cum se poate modifica o lege organică printr-un OUG, fără consultare, fără transparenţă şi fără respect”, a mai transmis PACR.

Pe lângă acțiunea de protest, a fost inițiată și o petiţie intitulată ”Fără haos în legislaţia fiscală! Vrem predictibilitate!”, care a fost deja semnată de peste 55.000 de persoane.

”Digitalizarea nu înseamnă birocratizare, iar e-TVA acest lucru îl reprezintă, în ambele forme publicatem (…) Cerem eliminarea E-TVA şi oprirea dictaturii fiscale exercitate prin ordonanţe de urgenţă emise noaptea”, se arată în petiţie.

De asemenea, organizatorii protestului au anunţat că o delegaţie a manifestanților va fi primită la Ministerul Finanţelor.

Please follow and like us:
Pin Share