Orașul din Europa unde primești peste 30.000 de euro dacă te muți. Peisajul e unul de poveste și oricine poate începe o nouă viață aici

Orașul din Europa unde primești peste 30.000 de euro dacă te muți. Peisajul e unul de poveste și oricine poate începe o nouă viață aici

Există un oraș fermecător în Europa care te recompensează cu peste 30.000 de euro dacă alegi să te muți acolo. Cu peisaje desprinse din basme și o atmosferă prietenoasă, este locul ideal pentru a începe o nouă etapă din viața ta.

Orașul din Europa unde primești peste 30.000 de euro dacă te muți. Peisajul e unul de poveste

Care este orașul din Europa unde poți să începi o nouă viață? Există un program inedit care oferă peste 30.000 de euro celor care se decid să se mute în acest loc. Scopul este simplu: să combată scăderea numărului de locuitori și să atragă oameni noi într-o comunitate cu peisaje fermecătoare.

Potrivit celor de la Business Insider, un număr de șase orașe europene au lansat programe atractive de finanțare pentru cei care doresc să devină rezidenți. Suma oferită poate ajunge până la 32.000 de dolari, într-un efort de a atrage și de a susține oamenii să își stabilească rezidența aici.

Unul dintre acestea este Albinen, un loc pitoresc din Elveția. În 2017, număra doar 300 de locuitori. Mulți localnici au început să plece din zona rurală spre orașelor din jur.

Satul elvețian din districtul Leuk, cantonul Valais, este o oază a liniștii. Aici, nu vei găsi școală, bancă sau oficiu poștal. Tot ce a mai rămas în inima comunității locale este un singur bar.

Într-un efort să readucă locul la viață, acest oraș din Europa oferă non-rezidenților o sumă generoasă de bani. Familiile de patru persoane vor încasa 25.405 de euro pentru fiecare adult și 10.160 de euro pentru fiecare copil. Oferta asta de a te muta într-unul dintre cele mai frumoase locuri din lume sună tentantă, dar sunt și alte condiții de îndeplinit.

Orașul din Europa care te recompensează cu 30.000. Ce condiții trebuie să îndeplinești

Pentru a locui în acest oraș din Europa, regulile sunt următoarele:

-Solicitanții trebuie să aibă mai puțin de 45 de ani.

-Trebuie să poată cumpăra o casă în valoare de peste 200.000 de franci elvețieni (223.200 de dolari americani) în Albinen.

-Trebuie să fie dispuși să locuiască în acest oraș din Europa pentru cel puțin 10 ani.

-Trebuie să fie dispuși să devină cetățeni elvețieni.

Condiția suplimentară este că cei care nu îndeplinesc cele 10 ani de rezidență în Albinen vor trebui să ramburseze integral subvenția pentru locuință acordată de localitate.

Povestea cu programul de relocare din Albinen a făcut senzație anul trecut, cu vreo 100 de cereri pe zi, a povestit primarul Beat Jost presei elvețiene în 2023. Ei bine, programul continuă să fie activ pe site-ul orașului și în iulie 2024.

Pe lângă Albinen, alte orașe din Europa care fac parte din acest program sunt: Antikythera (Grecia), Legrad (Croația), Ponga (Spania), Sardinia și Toscana (Italia).

De exemplu, în Toscana, autoritățile au alocat un fond de 3 milioane de dolari pentru a încuraja oamenii să se mute în zonele rurale și să contribuie la renovarea caselor neglijate de acolo.

Please follow and like us:
Pin Share