12 oameni au murit, iar 18 sunt dispăruți în urma unei alunecări de teren. Autoritățile au intervenit de urgență

12 oameni au murit, iar 18 sunt dispăruți în urma unei alunecări de teren. Autoritățile au intervenit de urgență

Oamenii se confruntă cu episoade apocaliptice

Alunecarea de teren a afectat atât minerii, cât și rezidenții din apropierea minei ilegale, potrivit autorităților locale, informează Reuters, prin intermediul Agerpres.Heriyanto, șeful agenției locale pentru situații de urgență (Basarnas), a confirmat că cinci supraviețuitori au fost evacuați. Luni, o echipă de salvatori a pornit în căutarea celor 18 persoane dispărute.

„Am mobilizat 164 de persoane, inclusiv membri ai echipei naționale de salvare, poliție și armată, pentru a căuta persoanele dispărute”, a declarat Heriyanto. Echipele de salvare trebuie să parcurgă aproximativ 20 de kilometri pe jos pentru a ajunge la locul dezastrului, accesul fiind îngreunat de noroiul dens și ploile continue din regiune. “Vom încerca să folosim un excavator când condițiile o vor permite”, a adăugat acesta.

Impactul alunecării de teren

Imaginile publicate de agenție arată locuințe distruse de alunecarea de teren. Agenția indoneziană pentru gestionarea dezastrelor (BNPB) a raportat că alunecarea a avariat mai multe case și un pod.

BNPB a avertizat locuitorii că sunt așteptate noi precipitații în unele zone din provincia Gorontalo luni și marți, îndemnându-i să rămână vigilenți în eventualitatea unui alt dezastru.

Alunecările de teren nu sunt o raritate în regiune. În aprilie, o alunecare de teren din Sulawesi de Sud a dus la moartea a cel puțin 18 persoane, în urma ploilor puternice. De asemenea, în luna mai, peste 50 de persoane și-au pierdut viața din cauza viiturilor și alunecărilor de teren în provincia indoneziană Sumatra de Vest.

Rescue official said a landslide at an unauthorized gold mine on Indonesia”s 🇮🇩 Sulawesi island kills at least 12https://t.co/Ug63dUhVzYhttps://t.co/d8CQ23h2mm pic.twitter.com/gdEN20y9nz

— Saad Abedine (@SaadAbedine) July 8, 2024

Please follow and like us:
Pin Share