Cadou pentru arbitrul „preferat“ al românilor de la CE

RMAG news

Mai sunt de jucat doar trei partide de la turneul final al EURO 2024: semifinalele, marți și miercuri, și finala, duminică, la Berlin.

Prima semifinală, cea de marți, dintre Franța și Spania îl va avea la centru pe arbitrul sloven Slavko Vincic. Faptul că acesta este compatriot cu președintele UEFA, Aleksandr Ceferin, spunând multe despre alegerea forului european.

Mometan, nu se știe numele celui de-al doilea arbitru pentru semifinala de miercuri dintre Anglia și Olanda. Ar putea fi francezul Francois Letexier sau polonezul Szymon Marciniak. În nici un caz, englezul Michael Olivier, care, spre deosebire de connaționalul său Anthony Taylor, a fost considerat unul dintre arbitrii de calitate, cu prestații echidistante la acest turneu final.

Duminică, va fi marea finală. Presa italiană susține că al lor Daniele Orsato ar fi în pole position de a-și încheia cariera cu un mare cadou. Italia nu mai este la Euro și acest lucru este un avantaj, pentru că finala nu ar fi putut fi condusă niciodată de Orsato dacă sqaudra azzurra mai era încă în Germania.

Al doilea pe listă ar fi arbitrul finalei CM 2022, polonezul Szymon Marciniak, dar tot cei de la Gazzetta dello sport mai avansează un nume absolut șocant: germanul Felix Zwayer! Acesta este nimeni altul decât cel care a fluierat într-un singur sens optimea dintre România și Olanda.

În tot acest timp, arbitrul român Istvan Kovacs a fost trimis acasă pentru că șeful arbitrajului european, italianul Roberto Rossetti, a considerat că a scăpat complet din mână meciul din etapa a 3-a din grupa F. Este vorba despre partida Cehia și Turcia, scor 1-2, partidă în care Kovacs a acordat două cartonașe roșii cehilor, unul după meci, în încăierarea generală dintre jucători și 17 galbene.

Germanul Felix Zwayer a comis mai multe erori grave împotriva României în optimi, cea mai flagrantă, cu premeditare, fiind neacordarea cartonașului galben în primele minute lui Denzel Dumfries pentru lovirea cu cotul în cap a lui Ianis Hagi. Românul s-a ales cu capul spart, însă arbitrul nu l-a penalizat pe olandez cu bună știință pentru că dacă acorda avertisment trebuia obligatoriu să dicteze și lovitură de la 11 metri, faza consumându-se în careu iar galbenul dându-se pentru fault!

The post  Cadou pentru arbitrul „preferat“ al românilor de la CE appeared first on Cotidianul RO.

Please follow and like us:
Pin Share