Pilot TAROM, despre cursele anulate: „Se va ajunge la un efect în cascadă, cu anularea unor chartere”

Pilot TAROM, despre cursele anulate: „Se va ajunge la un efect în cascadă, cu anularea unor chartere”

Pilotul TAROM Cezar Osiceanu a explicat pentru G4Media că anularea unor zboruri de luni dimineață va duce la un „efect în cascadă”, putând fi afectate charterele turistice. Mai mulți piloți TAROM nu s-au prezentat luni la program invocând probleme medicale.

„Se va ajunge la un efect în cascadă, cu anularea unor chartere. De exemplu, s-a anulat cursa București – Baia Mare, care trebuie să ducă la Baia Mare și piloții pentru două chartere spre Antalya. Cum piloții nu vor mai ajunge la Baia Mare, e posibil ca nici charterele turistice din Baia Mare să nu mai plece”, a explicat pilotul.

În ceea ce privește situația de la TAROM, Osiceanu a declarat că piloții și secunzii cer salarii mai mari, având venituri la nivelul celor din 2007.

El a precizat că un pilot al companiei aeriene poate avea salariu de 4.500 de euro/lună, în condițiile în care la majoritatea companiilor private veniturile sunt de circa 10.000 de euro/lună.

Mai multe curse TAROM au fost anulate luni dimineață, „din cauza indisponibilităţii temporare a membrilor echipajului de zbor”.

Ministrul transporturilor, Sorin Grindeanu, a transmis că a solicitat managementului TAROM să ia urgent măsuri.

  

  

Please follow and like us:
Pin Share