“Se retrage Joe Biden din competiţia cu Donald Trump?”. Dezvăluirile lui Mircea Geoană despre relaţia cu preşedintele SUA

“Se retrage Joe Biden din competiţia cu Donald Trump?”. Dezvăluirile lui Mircea Geoană despre relaţia cu preşedintele SUA

Invitat la ”Sport și Politică”, Mircea Geoană a fost întrebat de moderatorul Horia Ivanovici despre cel mai arzător subiect de pe scena politicii internaționale din aceste zile: posibila retragere a lui Joe Biden din cursa pentru un nou mandat la Casa Albă. Ce spune oficialul NATO.

Mircea Geoană despre relaţia cu Joe Biden: “Îl ştiu de peste 25 de ani”

În 1996, la doar 37 de ani, Mircea Geoană a fost numit ambasadorul României în Statele Unite ale Americii. Devenea la acea dată cel mai tânăr ambasador din corpul diplomatic român.

Actualul secretar general adjunct al NATO a ocupat, între 2000 și 2004, funcția de ministru de Externe al României. În aceste condiții, subiectele legate de politica internațională nu puteau lipsi din cadrul discuțiilor cu Horia Ivanovici din emisiunea ”Sport și Politică”.

Mircea Geoană a fost întrebat despre posibila retragere a lui Joe Biden din cursa pentru un al doilea mandat la Casa Albă. Oficialul NATO, care îl va întâlni pe liderul american săptămâna viitoare, nu știe ce decizie va lua politicianul democrat.

În schimb, Geoană dă asigurări că Biden, în ciuda vârstei înaintate, este un luptător. (n.r. Credeți că se retrage Biden? – întrebarea moderatorului Horia Ivanovici). ”Nu știu, o să-l văd săptămâna viitoare. Eu îl cunosc ca un luptător. Văd că el, familia și anturajul dorind să persiste în această luptă. Încă o dată, e decizia dânșilor”, a spus Geoană.

Mircea Geoană și Joe Biden se cunosc de un sfert de secol, de când românul era ambasador peste ocean. Fostul diplomat român îl descrie pe liderul de la Washington ca fiind un tip cald, luptător, care vorbește foarte mult.

Îl știu de peste 25 de ani. Este un tip foarte cald, un tip care vorbește foarte mult. În sensul că îmi aduc aminte că eram cu el și vorbea (…) 40 de minute non-stop.

Este probabil greu să ajungi acolo și să faci un astfel de gest. Până la urmă este decizia lui, a Partidului Democrat. Este un luptător. Nici nu poți să ajungi la nivelul acesta dacă nu ești un luptător”, a mai afirmat Mircea Geoană, la ”Sport și Politică”.

Reamintim că, la mijlocul săptămânii trecute, președintele Joe Biden a declarat că va continua lupta pentru un nou mandat la Casa Albă. Anterior, unii membri marcanți ai democraților au semnalat o prestație dezastruoasă a lui Biden la dezbaterea cu Donald Trump.

“Se retrage Joe Biden din competiţia cu Donald Trump?”. Dezvăluirile lui Mircea Geoană despre relaţia cu pre;edintele SUA

Please follow and like us:
Pin Share