Ce să pui sub haine în dulap pentru un miros proaspăt. Ingredientul banal care te scapă de numeroase probleme

Ce să pui sub haine în dulap pentru un miros proaspăt. Ingredientul banal care te scapă de numeroase probleme

Nimic nu se compară cu mirosul de haine proaspăt spălate. Se întâmplă ca, de multe ori, chiar dacă folosești balsam, hainele să își piardă mirosul dacă stau prea mult în dulap. Iată cum poți rezolva această problemă.

Ce trebuie să faci pentru ca hainele tale să miroasă mereu fresh

Fără doar și poate, nu există gospodină care să nu își dorească ca hainele să miroasă mereu a proaspăt spălate. Din păcate, atunci când sunt puse în dulap, acestea își pierd mirosul. Ei bine, această problemă are acum o rezolvare simplă.

Puține gospodine știu că mirosul hainelor poate fi păstrat cu ajutorul unor trucuri banale. Toate implică folosirea unor ingrediente pe care le ai deja în casă, așa că tot ce îți mai rămâne de făcut este să treci la treabă.

Primul ajutorul de nădejde în astfel de cazuri este bicarbonatul. Aceste ingredient aparent banal face minuni și ajută hainele să își păstreze mirosul fresh, chiar și după ce sunt depozitate în dulap.

Tot ce trebuie să faci este să te asiguri că ai câțiva săculeți din bumbac sau chiar din tifon. Aceștia trebuie umpluți cu bicarbonat, iar apoi pot fi așezați în diverse colțuri ale dulapului.

Bicarbonatul acționează ca un neutralizator de mirosuri neplăcute. În acest fel, te asiguri că ai mereu un miros proaspăt în dulap, iar hainele tale vor mirosi, la rândul lor, ca proaspăt spălate.

Ingredientele banale care te vor ajuta să elimini mirosurile neplăcute din dulapul cu haine

O altă metodă la fel de ușoară și eficientă este cea a dischetelor îmbibate în uleiuri esențiale. Ai nevoie de dischete demachiante sau de bile de bumbac pe care să torni câteva picături de ulei esențial.

Avantajul acestei metode este faptul că poți să alegi mirosul care vrei să se regăsească în dulapul tău. Însă, trebuie să ai grijă ca dischetele îmbibate să nu ia contact cu hainele. Tocmai de aceea, este recomandat să le pui în colțurile dulapului.

La fel de simplă este și metoda cojilor de fructe. De obicei, cojile de portocală, de lime sau de lămâie sunt cele care dau o notă fresh dulapului tău. Înainte de a le folosi pe post de odorizant natural, trebuie să te asiguri că sunt complet uscate pentru a nu păta hainele.

Tot pentru a menține un miros plăcut în dulap poți să folosești citrice uscate în combinație cu scorțișoară. Tot ce trebuie să faci este să tai citricele în felii subțiri, după care le lași să se usuce complet.

După ce fructele s-au uscat, poți să le pui împreună cu batoanele de scorțișoară în săculeți de bumbac. În acest fel, te asiguri că dulapul și hainele tale vor avea mereu un miros fresh.

Please follow and like us:
Pin Share