Decizia UEFA în cazul lui Felix Zwayer, arbitrul pe care românii l-au vrut exclus de la EURO 2024 după 0-3 cu Olanda

Decizia UEFA în cazul lui Felix Zwayer, arbitrul pe care românii l-au vrut exclus de la EURO 2024 după 0-3 cu Olanda

Felix Zwayer a fost aspru contestat după prestația din meciul România – Olanda 0-3, în optimi la EURO 2024. Totuși, „centralul” neamț a fost delegat de UEFA să conducă de la centru Olanda – Anglia, a doua semifinală de la turneul final, miercuri, 10 iulie, ora 22:00.

UEFA l-a premiat pe Felix Zwayer, arbitrul de la România – Olanda 0-3 la EURO 2024. Decizia luată de forul de la Nyon

Felix Zwayer i-a scos din sărite pe români în meciul cu Olanda (0-3) din optimile EURO 2024. Suporterii naționalei României consideră că „centralul” neamț a luat mai multe decizii controversate prin care i-a dezavantajat pe „tricolori” în meciul cu „Portocala Mecanică”.

Mai mult decât atât, la o zi după înfrângerea României la scor de neprezentare, în mediul online a apărut o petiție prin care fanii români au cerut excluderea arbitrului german de la EURO 2024. UEFA nu a ținut cont și l-a premiat pe Felix Zwayer.

În vârstă de 43 de ani, arbitrul neamț va conduce Olanda – Anglia, a doua semifinală de la EURO 2024, pe Signal Iduna Park din Dortmund. „Centralul” va fi ajutat de la linii de compatrioții Stefan Lupp și Marco Achmuller. În camera VAR a fost delegat Bastian Dankert, în timp ce arbitru de rezervă va fi Daniel Siebert.

Felix Zwayer, decizii de neînțeles în România – Olanda 0-3

Fanii români s-au revoltat pe bună dreptate la adresa lui Felix Zwayer. Arbitrul german a luat mai multe decizii controversate în duelul cu Olanda de pe Allianz Arena din Munchen. Primele au avut loc în prima repriză a partidei, când Denzel Dumfries a avut două intervenții extrem de dure.

Fundașul olandez al lui Inter i-a spart capul lui Ianis Hagi în careul lui Verbruggen, după care l-a tamponat violent pe Vasile Mogoș. Internaționalul român de la CFR Cluj nu a mai putut continua partida și a fost înlocuit cu Bogdan Racovițan.

A doua decizie care i-a enervat la culme pe români a fost luată în finalul meciului. Felix Zwayer a oprit un contraatac foarte periculos al „tricolorilor” pentru un posibil joc periculos al lui Denis Alibec în construcția fazei.

Felix Zwayer a arbitrat Olanda și în sferturi

UEFA nu a ținut cont de nemulțumirea românilor și l-a delegat pe Felix Zwayer la meciul Olandei din sferturile EURO 2024 împotriva Turciei (2-1). Totuși, Zwayer nu a mai fost la centru, ci a fost delegat arbitru de rezervă.

Olanda – Anglia va fi al 4-lea meci de la centru al lui Felix Zwayer la EURO 2024, după Italia – Albania (2-1), Turcia – Portugalia (0-3) și România – Olanda (0-3). Neamțul a mai fost arbitru de rezervă la Slovacia – România (1-1) și Olanda – Turcia (2-1).

Please follow and like us:
Pin Share