Xiaomi Mix Fold 4 și Mix Flip: Telefoane pliabile de top produse în prima fabrică inteligentă Xiaomi

Xiaomi Mix Fold 4 și Mix Flip: Telefoane pliabile de top produse în prima fabrică inteligentă Xiaomi

Într-o postare făcută azi pe contul său X, Lei Jun a anunțat că telefoanele Xiaomi Mix Fold 4 și Mix Flip vor fi lansate „în această lună”. Totodată, fondatorul și CEO-ul companiei s-a lăudat cu faptul că noile modele vor fi primele dispozitive ieșite de pe ușile primei fabrici inteligente din China.

Conform lui Jun Lei, aproximativ 330 de milioane de dolari au fost investiți în noua fabrică smart. Aceasta este capabilă să producă „10 milioane de telefoane flagship pe an”. CEO-ul Xiaomi spune că noua fabrică va putea să ia decizii și să le execute fără intervenția oamenilor. Vor putea fi realizate achiziții automate de componente, materii prime, dar și îmbunătățiri în felul în care sunt produse dispozitivele Xiaomi.

Xiaomi Mix Fold 4: Rival super-subțire pentru Galaxy Fold 6

Unul dintre cele mai așteptate telefoane pliabile tip carte ale anului este Xiaomi Mix Fold 4. Cu o grosime de sub 10mm și un spate cel mai probabil făcut din piele eco, acest dispozitiv promite să fie o alternativă serioasă pentru Samsung Galaxy Fold 6.

The next-generation Xiaomi Smart Factory in Changping, Beijing is now in operation. We’ve invested RMB2.4 billion into this 81,000sqm facility, capable of producing 10 million flagship phones a year. This is also where the new Xiaomi MIX Fold 4 and MIX Flip will be manufactured.… pic.twitter.com/oPcjpGbFNf

— Lei Jun (@leijun) July 8, 2024

Specificații anticipate

Randările online de acum câteva zile arată că telefonul are patru camere. Se pare că cea principală va fi de 50 MP și va avea OIS și un senzor de dimensiune 1/1,55″. Va fi însoțită de o cameră teleobiectiv de 60 MP cu senzor OmniVision OV60A de dimensiune 1/2,8″ și zoom optic 2x. De asemenea, telefonul va fi echipat cu o cameră ultra-largă de 12 MP și o cameră teleobiectiv periscop de 10 MP cu zoom optic 5x. Putem observa și un „LEICA” inscripționat tot pe spate, imediat după camere.

Procesorul ar fi putea fi Snapdragon 8 Gen 3 SoC. Bateria, care se presupune că va avea capacitatea de 5000 mAh, va oferi încărcare rapidă de 67W. Telefonul ar putea veni și cu o clasificare IPx8, ceea ce-l va face rezistent la apă.

Xiaomi Mix Flip: Primul telefon pliabil cu clapetă

Mix Flip se vrea răspunsul compact al Xiaomi la Samsung Galaxy Z Flip. Momentan se zvonește că telefonul va avea un ecran exterior de 4 inci cu rezolutie de 1,5K și același procesor ca Mix Fold 4. Bateria s-ar putea să fie de 4.900 mAh și să ofere încărcare rapidă de 67W.

Va exista și o configurație duală a camerei principale: un senzor principal de 50 MP și unul secundar de 60 MP. Acesta din urma ar oferi un zoom optic 2x. Camera frontală a telefonului va fi probabil un senzor de 32 megapixeli.

Xiaomi Mix Fold 4 și Mix Flip: Lansare

Dacă ne luăm după postarea fondatorului Xiaomi, Mix Fold 4 și Mix Flip vor fi lansate simultan. Nu se știe dacă momentan doar în China sau și pe alte piețe. Varianta Mix Fold 3 a apărut în august 2023, deci s-ar putea ca Fold 4 să fie dezvăluit în aceeași perioadă.

Sursa: GSMArena

Articolul Xiaomi Mix Fold 4 și Mix Flip: Telefoane pliabile de top produse în prima fabrică inteligentă Xiaomi apare prima dată în Go4IT.

Please follow and like us:
Pin Share