Condimentul pe care nu e bine să îl consumi vara. Dă o aromă aparte mâncărurilor, dar îți poate face rău

Condimentul pe care nu e bine să îl consumi vara. Dă o aromă aparte mâncărurilor, dar îți poate face rău

Condimentul pe care are fi bine să nu-l consumi vara. Acesta dă o aromă deosebită mâncărurilor, însă poate dăuna organismului. Puțini sunt cei care cunosc aceste detalii și nu găsesc explicații pentru stările de rău.

Condimentul de care trebuie să te ferești pe timpul verii

Pe timpul verii, temperaturile ridicate pot crea disconfort și pot influența modul în care organismul reacționează la anumite condimente sau alimente. De aceea, unele ar trebui evitate.

Anumite condimente, chiar dacă dau un gust deosebit mâncărurilor, nu trebuie consumate în zilele toride. Dacă nu poți renunța complet la ele, atunci le poți adăuga cu moderație.

Printre acestea se numără și piperul negru poate mări cu mult rata metabolică și genera „arderi” dacă este consumat într-o cantitate mare pe timpul caniculei. Pe de altă parte, există riscul să interfereze cu anumite medicamente, notează Healts Shots. 

Prin urmare, condimentul prezintă mai multe riscuri atunci când este adăugat în mod excesiv, motiv pentru care ar trebui redusă cantitatea, pentru a ajuta corpul să facă față caniculei.

Planta de care să te ferești

Pe de altă parte, o altă plantă de care să te ferești pe timpul verii este ghimbirul. Acesta are proprietăți antimicrobiene și antiinflamatorii, dar crește temperatura corporală și provoacă transpirație.

Persoanele cu diabet sau care suferă de afecțiuni de sângerare sunt sfătuite să îl scoată din dieta zilnică pe timpul verii. Nici nu ajută la slăbit, așa cum se crede, spune Mihaela Bilic.

„Ghimbirul, pentru că este ușor picant, astringent, crește circulația, merge ca și ardeiul iute și oțetul pe același principiu: luăm un acid ca să facem alcalinitate. Ele, ca ingrediente, nu au ce să facă rău.

Atenție însă pentru cei care au gastrită, ghimbirul e ca și cum torni acid pe stomac. Deci pentru cei care au gastrită, reflux, aciditate gastrică, ghimbirul e ceva care nu îți face bine“, a explicat Mihaela Bilic, conform dcnews.ro.

Please follow and like us:
Pin Share