Ce trebuie să faci pentru a avea un păr moale și mătăsos. Secretele unei podoabe capilare de invidiat

Ce trebuie să faci pentru a avea un păr moale și mătăsos. Secretele unei podoabe capilare de invidiat

Fără doar și poate, fiecare doamnă și domnișoară își dorește un păr exact ca în reclamele de la TV. Un astfel de rezultat nu este greu de obținut și nici nu este obligatoriu să apelezi la specialiști. Iată ce poți face la tine acasă pentru o podoabă capilară de invidiat.

Cum să obții un păr moale și mătăsos la tine acasă

Părul moale și mătăsos este dezideratul multor femei. Nu doar că arată bine, dar un păr srălucitor denotă și faptul că este îngrijit. Dacă vrei să ai grijă de structura firului de păr și să fie și sănătos, trebuie să urmezi doar câțiva pași.

În primul rând, este foarte important șamponul pe care îl folosești. Acesta trebuie ales în funcție de nevoile părului tău. Însă, dacă vrei ca părul să fie moale și mătăsos, atunci trebuie să optezi pentru un șampon hidratant, fără sulfați.

Șamponul nu este suficient pentru a obține efectul dorit, așa că va trebui să plusezi cu un balsam. Pentru ca șamponul să facă echipă bună cu balsamul, este esențial ca și acesta să fie tot hidratant.

O dată sau de două ori pe săptămână, este recomandat să aplici și o mască de păr. Aceasta trebuie să fie hrănitoare, pentru a da părului efectul de moale și mătăsos. Dacă nu știi ce mască să alegi, nu vei da niciodată greș cu cele pe bază de ulei de cocos, ulei de argan sau miere.

La fel benefice pentru păr sunt și uleiurile. Cel de cocos, de argan sau de jojoba ajută firul de păr, sigilează cuticula și îl face mult mai rezistent. Ba mai mult, oferă și un plus de strălucire.

Evită să îți expui părul tratamentelor chimice puternice

Nu doar produsele cosmetice ajută la îmbunătățirea structurii firului de păr, ci și tehnica prin care îl speli sau îl coafezi. Specialiștii recomandă ca părul să fie spălat de maxim 3 ori pe săptămână pentru a nu îndepărta uleiurile naturale care îl ajută.

Este foarte important ca după spălar, să nu freci niciodată părul în prosop. Este suficientă tapotarea lui. Dacă apelezi la uscătorul de păr, cel mai bine este ca acesta să fie mereu setat pe temperaturi medii.

De asemenea, întotdeauna înainte de coafarea părului cu placă sau ondulator, trebuie să te asiguri că folosești un spray de protecție termică. Așa cum îi spune și numele, acesta acționează ca un scut împotriva căldurii emanate de aparate de coafat.

Nu în ultimul rând, trebuie să eviți cât mai mult posibil să îți expui părul tratamentelor chimice. Decolorarea, vopsirea, dar și alte tratamente puternice nu vor face decât să îți deterioreze părul.

Pentru a avea mereu un păr moale și mătăsos, trebuie să știi că și alimentația și hidratarea au un rol cheie. De asemenea, pe timpul verii, se recomandă folosirea unui spray cu protecție UV sau folosirea unei pălării care să ferească părul de razele directe și puternice ale soarelui.

Foarfeca este cea mai bună prietenă a părului, așa că, la un interval de maxim 3 luni, este recomandat să mergi la salon pentru a tunde vârfurile deteriorate. Pentru a prelungi distanța dintre tunsori, poți opta pentru fețe de pernă din mătase care ajută ca părul să nu se mai rupă în timpul somnului.

Please follow and like us:
Pin Share