Explozia de la Dedeman Botoșani. Care este starea celor 15 victime la o lună de la incident

Explozia de la Dedeman Botoșani. Care este starea celor 15 victime la o lună de la incident

Starea de sănătate a celor 15 victime cu arsuri multiple, provocate de explozia puternică de la magazinul Dedeman din Botoșani, este una favorabilă, a anunțat Ministrul Sănătății.

Starea pacienților a evoluat favorabil

Ministerul Sănătății a mai declarat că starea pacienților cu arsuri multiple s-a îmbunătățit datorită îngrijirii acordate de angajații din Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sfântul Spiridon din Iaşi şi Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti (Floreasca).

Ministrul le mulțumește medicilor și asistenților medicali pentru profesionalismul cu care au îngrijit toți pacienții de la explozie.

La scurt timp după explozia de la Dedeman, zece din pacienți au fost externați de la Spitalul Judeţean de Urgenţă “Mavromati” Botoşani. În chiar câteva zile, ultimul pacient va fi externat de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sfântul Spiridon din Iași.

La data de 15 iunie, starea a doi pacienți internați la Spitalul Floreasca din Bucureşti era gravă deoarece aveau în continuare de oxigenoterapie cu presiune crescută. La Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă ”Sfântul Spiridon”, alți trei pacienți erau stabili la acea dată.

Explozia din 7 iunie. Cum s-a întâmplat totul?

O explozie puternică, urmată de un incendiu, a creat panică, într-o vineri dimineața, la marginea municipiului Botoșani. Incidentul de la magazinul Dedeman din 7 iunie s-a soldat cu 15 victime cu arsuri multiple, dintre care patru în stare gravă și doi intubați, la acel moment.

Victimele fac parte din personalul magazinului și au prezentat arsuri de diferite grade, proporția fiind de 10-15% și localizate în partea superioară a corpului.

Având în vedere amploarea exploziei și numărul de peste 100 de oameni implicați care s-au autoevacuat din incinta magazinului, ISU Botoșani, a activat Planul Roșu de Intervenție în acea dimineață.

În ajutorul lor, s-au deplasat 12 echipaje din cadrul Detașamentului Botoșani, cu patru autospeciale de stingere, trei ambulanțe SMURD și două ambulanțe aparținând Serviciului Județean de Ambulanță.

„Doi dintre pacienții aflați în stare gravă vor fi transportați la Spitalul Clinic Județean de Urgență Sfântul Spiridon din Iași, iar doi la Spitalul Clinic de Urgență București (Floreasca), pe cale aeriană, transportul fiind asigurat de DSU. Imediat dupa producerea incidentului, Ministrul Sănătății împreună cu Centrul Operativ pentru Situații de Urgență au luat legătura cu UPU Botoșani, Serviciul de Ambulanță Botoșani, precum și cu Spitalul Clinic de Urgență București (Floreasca) și Spitalul Clinic Județean de Urgență Sfântul Spiridon, pentru asigurarea cât mai rapidă a asistenței medicale pentru pacienții răniți”, a fost una din declarațiile Ministrului Sănătății de la acel moment, legate de starea pacienților.

Please follow and like us:
Pin Share