Alimentul care te îmbătrânește. Mii de oameni îl consumă în fiecare zi

Alimentul care te îmbătrânește. Mii de oameni îl consumă în fiecare zi

Alimentul consumat zilnic care te îmbătrânește. Specialiștii avertizează în privința acestuia. Chiar dacă este gustul este bun și pare că oferă mai multă energie, efectele asupra organismului pot fi negative.

Alimentul care te îmbătrânește prematur

Există anumite alimente care te mențin tânăr, dar altele au efecte total opuse. Astfel, medicii au întocmit o listă și au tras un semnal de alarmă asupra lor. „Există o mulțime de zahăr, grăsimi și sare, conservanți… și alți compuși chimici într-o dietă.

Aceste tipuri de alimente duc la un răspuns inflamator care ne poate afecta ADN-ul într-un mod negativ, ceea ce poate duce la îmbătrânire”, spune Raelene Brooks, dietetician și decan al Colegiului de Nursing de la Universitatea din Phoenix- SUA, conform adevărul.ro.

Cafeaua, un energizant natural consumat zilnic de mii de români, este prima pe lista neagră. Studiile au demonstrat că cei care consumau mai mult de șase cești pe zi au demonstrat  un volum cerebral mai mic.

Ce spun specialiștii

Specialiștii au mai descoperit că alimentul nu doar că te îmbătrânește prematur, dar crește cu 53% riscul apariției demenței. O cercetare a arătat că 100 mg de cofeină, o ceașcă de cafea, este legată cu o îmbătrânire de 2,4 ani.

Laptele, asociat cu băutura energizantă, crește riscul aparițiilor bolilor cardiovasculare osteoporoză și cancer colorectal. Și sarea ar trebui evitată pentru un organism sănătos și tânăr.

Sodiul poate duce la apariția bolilor de inimă. Din acest motiv, medicii recomandă consumul acesteia în cantități cât mai reduse. „La mulți oameni, excesul de sodiu alimentar crește tensiunea arterială.

Iar hipertensiunea arterială este asociată cu un risc crescut de accident vascular cerebral, boli de inimă [și] boli cronice legate de vârstă”, a afirmat Alice H. Lichtenstein, liderul al echipei de la Centrul de cercetare în nutriție umană Jean Mayer – SUA.

Consumul de suc și de alimente care conțin îndulcitori artificiali pot, de asemenea, să conducă la îmbătrânirea prematură, dar și la boli de inimă sau chiar la producerea unui accident cardiovascular.

Please follow and like us:
Pin Share