YouTube îmbunătățește instrumentul „erase song”, pentru a elimina doar muzica protejată de drepturi de autor

RMAG news

YouTube vine în sprijinul creatorilor săi cu o nouă actualizare a instrumentului „erase song”, care permite eliminarea muzicii protejate de drepturi de autor din videoclipuri fără a șterge și alte sunete, precum conversațiile. Această schimbare vizează facilitarea rezolvării revendicărilor de drepturi de autor, permițând creatorilor să își păstreze monetizarea videoclipurilor.

Funcționalități noi și îmbunătățiri

Într-un nou videoclip postat pe Creator Insider, YouTube a anunțat lansarea unei versiuni îmbunătățite a instrumentului „erase song”. Noul algoritm, bazat pe inteligență artificială, detectează și elimină cu precizie muzica protejată de drepturi de autor din videoclipuri, lăsând intacte alte sunete, cum ar fi vocile sau conversațiile.

Ca referință, până acum, creatorii de conținut care primeau o revendicare de drepturi de autor pentru muzică aveau opțiunea de a tăia segmentul afectat sau de a înlocui piesa cu una aprobată din biblioteca audio a YouTube. Aceștia nu puteau monetiza videoclipul până când nu rezolvau revendicarea. Deși YouTube a testat instrumentul „erase song” de ceva timp, compania a recunoscut că nu era atât de precis pe cât și-ar fi dorit. Redesign-ul recent al acestui instrument, care include noul algoritm AI, îmbunătățește considerabil acuratețea în detectarea și eliminarea muzicii protejate.

Limitări și opțiuni alternative

Cu toate acestea, YouTube recunoaște că noul instrument nu va funcționa întotdeauna perfect. În cazul în care o melodie este deosebit de dificil de eliminat, probabil din cauza calității audio sau a prezenței altor sunete în timp ce piesa este redată, creatorii vor trebui să recurgă la alte opțiuni.

În plus față de tăierea segmentului afectat sau înlocuirea melodiei, creatorii vor putea, de asemenea, să muteze acea parte a videoclipului prin intermediul noului instrument „erase song”.

Disponibilitatea noii funcționalități

Astfel, instrumentul îmbunătățit „erase song” va fi disponibil în YouTube Studio în săptămânile următoare, oferind creatorilor o modalitate mai eficientă de a gestiona revendicările de drepturi de autor și de a-și menține monetizarea videoclipurilor fără a compromite calitatea altor sunete din conținutul lor.

Așadar, această actualizare subliniază angajamentul YouTube de a sprijini comunitatea creatorilor de conținut, oferindu-le uneltele necesare pentru a naviga într-un peisaj complex de drepturi de autor, fără a compromite experiența utilizatorilor sau integritatea videoclipurilor.

Please follow and like us:
Pin Share