Cel puțin 46 de persoane au fost date dispărute în urma unor alunecări de teren în zona unei mine de aur ilegale din Indonezia

Cel puțin 46 de persoane au fost date dispărute în urma unor alunecări de teren în zona unei mine de aur ilegale din Indonezia

Dezastrul natural s-a produs în noaptea de sâmbătă spre duminică, când, pe fondul unor ploi torenţiale, au avut loc alunecări de teren și viituri în zona unei mine de aur de pe insula indoneziană Sulawesi. 46 de persoane sunt date dispărute, a transmis agenţia Xinhua, citată de Agerpres.

„Locuitorii continuă să îşi anunţe membrii de familie dispăruţi. Până în prezent, 46 de persoane au fost date dispărute”, a spus Heriyanto, şeful agenţiei locale pentru situaţii de urgenţă.

Acesta a explicat că printre victime se numără mineri, dar şi săteni care îi aprovizionau pe aceştia, cu toţii locuitori din taberele din regiunea minieră.

„Incidentul a avut loc în timp ce aceştia dormeau sau se odihneau în tabere”, a precizat Heriyanto, care a adăugat că 24 de persoane au supravieţuit acestui incident.

Autoritățile locale au transmis că o echipă de salvatori formată din 230 de persoane a fost desfăşurată în diferite zone unde se crede că s-ar afla numeroase persoane surprinse de alunecările de teren.

Operaţiunile de căutare şi salvare au fost însă îngreunate de ploile abundente şi de accesul dificil la zonele miniere, ceea ce a împiedicat desfăşurarea de utilaje grele.

Potrivit unui bilanț transmis de autoritățile locale pentru Reuters, cel puţin 12 persoane şi-au pierdut viaţa şi alte 18 au fost date dispărute în urma alunecărilor de teren care s-au produs în weekend, în zona minei de aur ilegale din provincia indoneziană Gorontalo.

At least 11 people were killed and 17 others are missing due to a landslide at a traditional gold mine in Indonesia’s remote Bone Bolango district in Gorontalo province https://t.co/TiEELOsmnZ pic.twitter.com/fugEEfOD7T

— Anadolu English (@anadoluagency) July 8, 2024

Agenţia indoneziană pentru gestionarea dezastrelor (BNPB) a precizat că alunecarea de teren a avariat mai multe case şi un pod.

BNPB a avertizat rezidenţii că sunt aşteptate precipitaţii în anumite zone din provincia Gorontalo luni şi marţi, îndemnând oamenii să fie alerţi în eventualitatea unui nou dezastru.

FOTO: Hepta

  

  

Please follow and like us:
Pin Share