Nicușor Dan caută bani pentru modernizarea Capitalei. Edilul, discuții cu Banca Mondială

Nicușor Dan caută bani pentru modernizarea Capitalei. Edilul, discuții cu Banca Mondială

Primarul general a precizat că reprezentanții Băncii Mondiale şi-au arătat disponibilitatea de a susţine municipalitatea în obţinerea unor finanţări rambursabile pentru investiţii în termoficare şi transport public, soluţionarea problemelor de trafic, prin dezvoltarea sistemului de semaforizare.

Nicușor Dan caută bani pentru modernizarea Capitalei

Nicușor Dan a mai dezvăluit că reprezentanții instituției financiare internaționale și-au arătat interesul față de direcțiile de dezvoltare a Capitalei.

„Am primit zilele acestea, la sediul Primăriei Capitalei, vizita unei delegații a Băncii Mondiale pentru a discuta despre finanțarea unor obiective de investiții prioritare pentru București.

Reprezentanții Băncii Mondiale au fost interesați de direcțiile de dezvoltare ale Capitalei și despre modul în care pot contribui la accesarea fondurilor pentru implementarea proiectelor.

În cadrul discuțiilor, aceștia și-au arătat disponibilitatea de a susține obținerea unor finanțări rambursabile pentru investiții în infrastructura de termoficare și transport public, modernizarea transportului în comun, soluționarea problemelor de trafic prin dezvoltarea sistemului de semaforizare.

În perioada următoare, vom analiza care sunt cele mai bune soluții pentru accesarea surselor de finanțare necesare proiectelor de modernizare a Capitalei”, a scris, luni, pe Facebook Nicușor Dan.

Grupul Băncii Mondiale este una dintre cele mai mari surse de finanțare și de cunoștințe din lume pentru țările în curs de dezvoltare.

Cele cinci instituții ale sale (Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare, Asociația Internațională pentru Dezvoltare, Corporația Financiară Internațională, Agenția Multilaterală de Garantare a Investițiilor, Centrul internațional pentru soluționarea diferendelor privind investițiile) împărtășesc angajamentul de a reduce sărăcia, de a spori prosperitatea și de a promova dezvoltarea durabilă.

„Cu 189 de țări membre, personal din peste 170 de țări și birouri în peste 130 de locații, Grupul Băncii Mondiale este un parteneriat global unic: cinci instituții care lucrează pentru soluții durabile care reduc sărăcia și creează prosperitate în țările în curs de dezvoltare”, se precizează în prezentarea de pe pagina de internet a Băncii Mondiale.

Please follow and like us:
Pin Share