Aplicațiile de pe telefon prin care hackerii îți pot fura datele personale. Ce nu trebuie să instalezi niciodată pe telefon

Aplicațiile de pe telefon prin care hackerii îți pot fura datele personale. Ce nu trebuie să instalezi niciodată pe telefon

Dezvoltarea tehnologiei a venit la pachet cu multe dezavantaje. Hackerii au ținut și ei pasul și așa se face că, în prezent, există multe metode prin care aceștia fură date. Cele mai vulnerabile sunt telefoanele și anumite aplicații de pe ele.

Ce trebuie să știi înainte de a descărca anumite aplicații în telefon

În ultima vreme, asistăm la din ce în ce mai multe cazuri de furt al datelor. Majoritatea hackerilor acționează prin intermediul aplicațiilor pe care utilizatorii le descarcă din App Store sau din Magazinul Google.

Experții în tehnologie și în securitate trag un semnal de alarmă și îndeamnă toți utilizatorii de telefon să fie precauți. Înainte de a descărca o aplicație, este esențial ca aceștia să nu îi acorde toate permisiunile.

Specialiștii susțin că cele mai vizate aplicații sunt cele care furnizează prognoza meteo. Atunci când le descărcați, aplicațiile meteorologice solicită accesul la anumite date, în special, la locație.

Dacă vreți neapărat să aveți o astfel de aplicație pe telefon, este recomandat să optați pentru cele cunoscute. Există multe cazuri în care astfel de aplicații necunoscute vând date despre locație.

La fel de vulnerabile precum aplicațiile meteorologice sunt și jocurile. De obicei, acestea solicită accesul la locație, precum și la contactele utilizatorilor. Jocurile cu cel mai mic risc pentru siguranța datelor sunt cele descărcate din App Store, spun specialiștii.

Aplicațiile social media, ținta preferată a hackerilor

Hackerii au mereu în vizor jocurile care sunt descărcate de pe site-uri neoficiale sau de pe web torrent. Dacă picați în plasa unor astfel de surse neoficiale, telefonul va fi automat expus spyware-ului sau malware-ului.

Una dintre cele mai folosite aplicații din lume este, așa cum era de așteptat, instrumentul preferat al hackerilor. Facebook-ul, căci despre el este vorba, este o aplicație vulnerabilă. Ba chiar a fost considerată cea mai proastă din punct de vedere al confidențialității.

Cei care folosesc Facebook sigur au observat că sunt urmăriți pe toate site-urile, chiar și după ce s-au delogat din aplicație. Pentru a evita situațiile neplăcute, este recomandat să nu furnizați niciodată date importante acolo.

Nu doar Facebook-ul este o aplicație periculoasă pentru siguranța datelor. Întregul grup Meta, format din Instagram, Threads și Messenger colectează date personale despre utilizatorii lor.

Please follow and like us:
Pin Share