Dinamo, transfer de marcă din Bundesliga: ”Este locul perfect”

Dinamo, transfer de marcă din Bundesliga: ”Este locul perfect”

După ce în stagiunea precedentă a ajuns în Final Four-ul European League, în actualul sezon ”dulăii” au primit wild card pentru a putea evolua în Champions League, așa cum FANATIK a anunțat în exclusivitate.

Transfer din Bundesliga la echipa de handbal masculin a lui Dinamo

În încercarea de a face o figură cât mai frumoasă în cea mai importantă competiție, Dinamo își întărește lotul cu jucătorul importanți. Ultimul transfer realizat este cel al lui Yoav Lumbroso, care vine din Bundesliga.

”Al treilea jucător transferat din Bundesliga: coordonatorul de joc Yoav Lumbroso, doi ani la Dinamo! În următoarele două sezoane, campioana României la handbal va miza pe un conducător de joc exploziv, croit pe stilul modern, bazat pe viteză și pe abilitatea de a pune în valoare coechipierii.

Yoav Lumbroso, un centru cu dublă cetățenie, Israel și Portugalia, a semnat un contract pe doi cu Dinamo. Acesta are în spate experiența a trei campionate tari: Germania, Franța și Portugalia. Născut la Beer Șeva (Israel) pe 15 iulie 2000, Yoav Lumbroso a debutat la Maccabi Rehovot.

În 2019, la nici 19 ani, semna cu ThSV Eisenach (Germania / 2. Bundesliga la acel moment), echipă la care a stat doar un sezon. Au urmat trei ani în Franța, la Limoges (2020-2023). În 2022, Kielce anunța transferul său, cu un contract pe patru ani, dar Yoav s-a mutat în 2023 la Benfica Lisabona.

După o jumătate de sezon în Portugalia, s-a reîntors în acest an la Eisenach, cu care a încheiat Bundesliga pe locul 14 (26 de goluri în 15 meciuri jucate). Lumbroso este component al naționalei Israel”, se arată pe pagina de Facebook CS Dinamo Handbal.

Noua achiziție a ”dulăilor”, nerăbdător să înceapă treaba

Yoav Lumbroso, al treilea jucător transferat de Dinamo în această vară din Bundesliga, după interul dreapta Branko Vujovic și pivotul Frederik Ladefoged, este nerăbdător să joace pentru campioana României.

”Sunt încântat și onorat să fac parte din acest club, care țintește excelența și are obiective înalte de viitor. Ambiția mea a fost întotdeauna să joc pentru o echipă de Champions League și cred că Dinamo este locul perfect.

Abia aștept să mă alătur clubului, să-mi cunosc colegii de echipă și, bineînțeles, fanii incredibili. Aștept cu nerăbdare să joc în atmosfera incredibilă de la București și să câștigăm cât mai multe trofee. Ne vedem în curând!”, a declarat noua achiziție a ”dulăilor”.

Dinamo a avut parte de o tragere la sorți infernală și urmează să întâlnească în grupele Champions League formații de top precum PSG sau Fuchse Berlin. În plus, ”dulăii” vor da piept și cu Veszprem, noua echipă a lui Xavi Pascual, fostul antrenor al ”roș-albilor”.

Please follow and like us:
Pin Share