O tânără de 20 de ani, salvată miraculos de la înec după ce a căzut în Someș. Cine a fost îngerul ei păzitor

O tânără de 20 de ani, salvată miraculos de la înec după ce a căzut în Someș. Cine a fost îngerul ei păzitor

Tânăra căzuse în Râul Someș din neatenție, iar cel care a ajutat-o să stea la suprafață a fost un bărbat cu o barcă. Pompierii au ajuns la fața locului în timp record, astfel că povestea are final fericit. Un mare merit în salvarea fetei îl are un bărbat din zonă care i-a oferit acesteia sfaturi și suport moral până la venirea pompierilor.

O tânără de 20 de ani, salvată miraculos de la înec după ce a căzut în Someș

”Astăzi, în jurul orei 17.00, un echipaj de cadre militare cu o autospecială și barca pneumatică precum și echipajul de Terapie Intensivă Mobilă de la Detașamentul de Pompieri Satu Mare au intervenit pentru salvarea unei persoane de sex feminin, căzută în Râul Someș”, au transmis reprezentanții ISU Mureș.

Se pare că îngerul păzitor al fetei i-a oferit acesteia sfaturi vitale și a ajutat-o să nu se ducă la fund, până la venirea pompierilor. ”La fața locului, echipajul de pompieri a lansat imediat barca și s-a deplasat către victimă, care se afla în mijlocul râului și încerca să se mențină la suprafața apei, ajutată de către un cetățean.

Femeia, în vârstă de aproximativ 20 ani, a fost scoasă din apă, în viață, de către salvatori și predată, la mal, echipajului medical prezent care a stabilizat-o și transportat-o la Unitatea de Primiri Urgențe Satu Mare. Intervenția promptă și rapidă a echipajelor de intervenție și spiritul civic al tânărului salvator a făcut diferența dintre viață și moarte, persoana fiind salvată în timp util”, au mai transmis salvatorii.

În urmă cu o lună, o femeie din Brașov încerca să se sinucidă în râul Olt, însă a fost salvată de pompieri. Aceștia au ajuns la fața locului cu o autospecială cu apă și spumă, un echipaj cu barcă, și o ambulanță a Serviciului de Ambulanță Județean cu medic. Femeia a fost salvată în cele din urmă, cu toate că a fost găsită în stop cardio-respirator.

O femeie a murit înecată în Olt, cel mai probabil a fost vorba despre un accident

”La sosirea echipajelor operative persoana era deja extrasă din râu, s-a intervenit pentru acordarea primului ajutor medical. Persoana a fost găsită în stop cardio-respirator. Aceasta a răspuns manevrelor de resuscitare aplicate de către echipajul medical prezent, fiind transportată la spital pentru îngrijiri medicale de specialitate și investigații suplimentare”, au transmis reprezentanții ISU Brașov.

Nu la fel de norocoasă a fost o femeie din Olt, în vârstă de 68 de ani. Aceasta a fost găsită înecată la barajul din Nord la Hidrocentrală, în Olt. Oamenii din zonă spun că au văzut cadavrul femeii plutind, astfel că au alertat autoritățile. Cu toate că salvatorii au încercat să o resusciteze, femeia nu a mai putut fi salvată, fiind moartă de multe ore.

Și în Dâmbovița, o femeie era salvată ca în filme de un trecător. Martorii spun că femeia era aproape de înec în Dâmbovița, aproape de centrul Capitalei, moment în care un trecător a sărit în apă și a scos-o de acolo. La fața locului au ajuns medicii, care au reușit să o resusciteze pe femeie. Salvatorul se pare că este angajat SIAS.

”Pe aceasta cale țin sa mulțumesc cetățeanului care a sărit în rau, angajat SIAS în timpul liber, domnișoarei polițist pentru eficienta și colegului MOTO SMURD si colegilor pompieri care ne-au ajutat la transportarea si mutarea pacientei de pe malul raului pe trotuar, in siguranta si pentru reușită într-un timp foarte rapid”, a transmis unul dintre medicii care au salvat-o pe femeie.

Please follow and like us:
Pin Share