Ce salariu primește un salvamar pe litoralul românesc. Suma pentru care își riscă viața este una mică

Ce salariu primește un salvamar pe litoralul românesc. Suma pentru care își riscă viața este una mică

Ce salariu are un salvamar pe litoralul românesc. Suma nu este deloc mare, deși își riscă viața pentru a salva turiștii de la înec. Plata poate crește în funcție de experiență, însă nu cu mult.

Ce salariu are un salvamar pe litoralul românesc. Suma nu este una mare

Sezonul festival a început din iunie, iar stațiunile de la malul mării sunt din ce în ce mai aglomerate, mai ales în weekend. Astfel, autoritățile locale au luat decizia de a suplimenta numărul salvamarilor.

Au fost angajați sute de salvamari pentru a supraveghea plajele de pe litoral și pentru a le salva viețile turiștilor care se aventurează în mare. Peste 100 dintre aceștia sunt angajați doar pe plajele din Constanța și Mamaia.

Bugetele pe care autoritățile locale le-au avut la dispoziție nu au fost mari, astfel că angajarea salvamarilor pe litoralul românesc nu a fost ceva tocmai simplu.

Potrivit specialiștilor, salariile din 2024 ale salvamarilor ar fi aproximativ aceleași de anul trecut. Un salvamar debutant poate câștiga, de exemplu, mai mult de 3.000 de lei pe lună.

Pe măsură ce un salvamar acumulează mai multă experiență, salariul crește, însă nu semnificativ. Problema plății salvamarilor din România reprezintă o problemă, însă, de mai mulți ani.

Plata către aceștia se face prin acordarea de subvenții de la stat, potrivit observatornews.ro. Acum ceva timp, s-a propus ca plata să fie făcută de cei care administrează plajele și care obțin sume mari de bani din concesionarea sau închirierea lor către agenții economici.

Care e programul de lucru al salvamarilor

De asemenea, programul de lucru al salvamarilor reprezintă o problemă la noi în țară. Aceștia lucrează, de obicei, în intervalul orar 08.00 – 19.00, întrucât autoritățile nu își permit să le ofere salarii mai mari.

Astfel, dacă un turist se aventurează în Marea Neagră în afara acestui interval orar, șansele ca acesta să fie salvat sunt mult mai mici. În plus, chiar și în timpul programului, mulți turiști nu au încredere în deciziile salvamarilor, ceea ce face ca munca acestora să fie mult mai dificilă.

De-a lungul timpului, mai mulți turiști s-au înecat în apele Mării Negre. Chiar dacă a fost arborat steagul roșu, turiștii români nu au ținut cont de indicațiile salvamarilor.

Please follow and like us:
Pin Share