Kylian Mbappe e noul favorit la câștigarea Balonului de Aur. Copa America l-a ajutat

Kylian Mbappe e noul favorit la câștigarea Balonului de Aur. Copa America l-a ajutat

Kylian Mbappe e printre favoriți pentru Balonul de Aur înainte de marea semifinală de la turneul final cu Spania. Deși jocul său nu a strălucit la EURO 2024, noul star al lui Real Madrid i-a luat fața chiar unui coechipier de la echipa de club.

Kylian Mbappe, noul favorit la câștigarea Balonului de Aur

Vinicius Junior, vedeta la Real Madrid și eroul spaniolilor din actuala ediție a UEFA Champions League, era favoritul principal pentru câștigarea Balonului de Aur în acest an. Asta până când Brazilia a fost eliminată surprinzător în sferturile de finală ale Copei America, după 0-0 și 2-4 la loviturile de departajare în fața Uruguay-ului.

Astfel, Kylian Mbappe devine principalul favorit la titlul de cel mai bun fotbalist al anului, mai ales că Franța este calificată în semifinalele EURO 2024. Din păcate pentru starul lui Didier Deschamps, starea sa fizică după intervenția chirugicală l-a făcut să nu fie la 100% din potențialul său. De atlfel, Kylian Mbappe nu a terminat meciul din sferturi împotriva Portugaliei pe teren, fiind schimbat încă din minutul 80.

Nu a fost pe teren la cele două reprize de prelungiri și francezii nu au avut cel mai bun executant la loviturile de departajare. Rămâne de văzut dacă Mbappe va putea fi în formă mai bună și dacă își va pune amprenta asupra jocului naționalei „Cocoșului Galic”.

Kylian Mbappe are totuși concurență mare în lupta pentru câștigarea Balonului de Aur

Dacă Franța va reuși să treacă de Spania în semifinale și să lupte pentru trofeul continental, Kylian Mbappe va lua cu siguranță o opțiune importantă pentru câștigarea Balonului de Aur.

Cu toate acestea, în acest moment Jude Belligham este creditat cu cele mai multe șanse la câștigarea Balonului de Aur. Din nou va depinde foarte mult de evoluția sa în semifinala dintre Olanda și Anglia și dacă Albionul va reuși calificarea.

Înaintea lui Kylian Mbappe se află cu șanse mai bune și Harry Kane, golgheterul lui Bayern Munchen și naționalei lui Gareth Southgate. Însă nici atacantul nu a avut un turneu final senzațional.

În aceste condiții, dacă Franța va reuși să câștige Campionatul European, Kylian Mbappe va fi cel mai probabil noul Balon de Aur al anului 2024. Premiul va fi decernat la Paris în luna noiembrie.

Lionel Messi a prins cu greu top 10 favoriți la Balonul de Aur

Campionul mondial cu naționala Argentinei are șanse mici să mai câștige al optulea Balon de Aur. În acest moment, starul „pumelor” și al lui Inter Miami e cotat abia cu a zecea șansă.

De celalaltă parte, Cristiano Ronaldo, care a jucat împotriva Spaniei ultimul său meci la un turneu final, are șanse infime la trofeul pe care l-a câștigat de cinci ori Balonul de Aur, ultima oară în 2017. Starul naționalei Portugaliei e abia pe locul 20.

Cum arată topul favoriților la câștigarea Balonului de Aur în 2024

Jude Bellingham (Anglia, Real Madrid) 
Vinicius Junior (Brazilia, Real Madrid)
Harry Kane (Anglia, Bayern Munchen)
Kylian Mbappe (Franța, Real Madrid)* – are cele mai mare șanse să câștige EURO 2024 cu Franța
Rodri (Spania, Manchester City)
Dani Carvajal (Spania, Real Madrid)
Toni Kroos (Germania – retras) 
Phil Foden (Anglia, Manchester City)
Eduardo Camavinga (Franța, Real Madrid) 
Lionel Messi (Argentina, Inter Miami)
Lautaro Martinez (Argentina, Inter Milano)
Bukayo Saka (Anglia, Arsenal) 
Declan Rice (Anglia, Arsenal) 
Antonio Rudiger (Germania, Real Madrid)
Erling Haaland (Norvegia, Manchester City)
Florian Wirtz (Germania, Bayer Leverkusen)
Cole Palmer (Anglia, Chelsea) 
Granit Xhaka (Elveția, Bayer Leverkusen)
Emiliano Martinez (Argentina, Aston Villa)
Cristiano Ronaldo (Portugalia, Al-Nassr)

Chiar dacă în acest moment e cotat doar cu șansa a patra conform topului realizat de GiveMeSport.com, Kylian Mbappe are cele mai mari șanse să câștige Balonul de Aur deoarece Franța e principala favorită la câștigarea EURO 2024.

Mbappe are cifre mai bune ca Vinicius Junior (24 de goluri și 11 asisst-uri în 39 de meciuri) și Jude Bellingham (23 de goluri și 13 assist-uri în 42 de meciuri). Atacantul francez a reușit 44 de goluri și 10 assist-uri în 48 de meciuri. Doar Harry Kane stă un pic mai bine, cu 44 de goluri și 12 pase decisive în 45 de meciuri.

În realizarea acestei ierarhii au fost luate în calcul golurile și pasele decisive din acest sezon, meciurile fără gol primit în cazul fundașilor, trofeele câștigate și pentru care se luptă, precum și cele mai importante momente din sezonul 2023-2024 la competițiile internaționale, dar și forma generală.

44 de goluri și 12 asist-uri a reușit Kylian Mbappe în 45 de meciuri în acest sezon

Please follow and like us:
Pin Share