A tavalyihoz képest valamivel gyengébb eredmények születtek a gyergyószéki iskolákban

A tavalyihoz képest valamivel gyengébb eredmények születtek a gyergyószéki iskolákban

A gyergyószentmiklósi Salamon Ernő Gimnáziumban 150 diák tudása mérettetett meg az érettségi vizsgán, közülük 117-en örülhetnek a hétfőn nyilvánosságra hozott eredményeknek. A múlt évben 121 diáknak lett sikeres a vizsgája az akkori 145-ből.

A fellebbezéseben még sokan reménykedhetnek, számos érettségizőnek lett a 6-os átlaghoz nagyon közeli eredménye, illetve többen vannak, akik 1-1 tantárgyból maradtak a vonal alatt az átmenőt jelentő 5-ösnél alig kisebb jeggyel.

A „Salamonban” egyébként 9,4-es átlagot ért el a legjobban teljesítő diák, övé a legjobb eredmény Gyergyószéken.

A Batthyány Ignác Technikai Kollégiumban 2023-ban a végleges eredmények szerint 21 sikeres vizsgázó volt, idén ez a szám jelentősen kisebb, most 13 sikeres érettségiző van ebben a középiskolában a 84 jelentkezőből, 6 diák nem jelent meg a megmérettetésen.

Gyergyószentmiklós harmadik olyan középiskolájában, ahol magyar nyelvű oktatás is zajlik, azaz a Fogarasy Mihály Műszaki Líceumban tizenöt végzős jelentkezett érettségire, közülük háromnak lett sikeres a vizsgája. Ez egy fokkal jobb, mint a múlt évi arány, amikor tizenháromból ketten örülhettek.

A maroshévízi Kemény János Elméleti Líceumban 17 végzős diák közül idén kilencnek sikerült a vizsgája, míg tavaly 16-ból 14-en szerepeltek sikerrel a vizsgán.

A gyergyóalfalvi Sövér Elek Szakközépiskolában ebben az évben mindössze 2 sikeres vizsgázó van a 22-ből, azaz ugyanannyi, mint egy évvel ezelőtt.

A ditrói Puskás Tivadar Szakközépiskolából most négyen jelentkeztek vizsgára, egyiküknek sem sikerült. 2023-ban 18 vizsgázó közül került ki az az egy, aki sikeresen leérettségizett.

Please follow and like us:
Pin Share