Marcel Boloș, mulțumit după întâlnirea cu experții contabili: ”A fost o discuție foarte bună”

Marcel Boloș, mulțumit după întâlnirea cu experții contabili: ”A fost o discuție foarte bună”

Reprezentanții contabililor și economiștilor au avut luni discuții cu o delegație a Ministerului de Finanțe, condusă de Marcel Boloș după protestul “Fără haos în legislaţia fiscală”.

Marcel Boloș, mulțumit după întâlnirea cu experții contabili

În cursul discuțiilor au fost abordate principalele preocupări ale profesioniştilor contabili, care au prezentat îngrijorări cu privire la impactul reglementărilor aduse prin OUG 69/2024 şi OUG 70/2024 asupra activităţii lor şi asupra mediului de afaceri în general, a precizat Ministerul într-un comunicat de presă.

„A fost o discuţie foarte bună, pentru care le mulţumesc celor prezenţi. Pentru că au venit cu o atitudine constructivă, deschişi să găsim rezolvări eficiente şi punctuale la îngrijorările şi nemulţumirile lor.

Au recunoscut şi dumnealor nevoia imperioasă de a introduce instrumente moderne digitale pentru colectarea TVA, care să aibă impact pozitiv asupra deficitului bugetar excesiv al României.

Cea mai importantă concluzie cu care am plecat este că vom asigura un dialog permanent, care în final să genereze decizii echitabile şi corecte de ambele părţi.

Pe noi să ne ajute să combatem evaziunea şi să reducem gap-ul de TVA, aşa cum ne-am asumat în faţa Comisiei Europene şi a OECD, iar pentru ei să însemne măsuri care să aducă claritate şi să nu îi supună la eforturi suplimentare în activitatea pe care o desfăşoară”, a transmis ministrul Marcel Boloş, citat de Agerpres.

Ministrul Finanţelor a subliniat în cadrul întâlnirii de luni disponibilitatea la un dialog deschis şi discuţii constructive pentru a identifica soluţii care să vină în sprijinul tuturor părţilor implicate, mai precizează sursa citată.

„Ministerul Finanţelor îşi reafirmă angajamentul de a menţine un dialog constant cu toţi partenerii sociali şi de a lua măsurile necesare pentru a asigura un cadru fiscal favorabil dezvoltării economice sustenabile”, se mai arată în comunicatul ministerului.

Patronatul Antreprenorilor Contabili din România (PACR) a protestat luni în Piaţa Victoriei din Capitală. Obiectivul mișcării de protest a fost acela de a atrage atenţia asupra climatului economic marcat de “haos legislativ şi incertitudine fiscală”.

Protestul “Fără haos în legislaţia fiscală” din Piaţa Victoriei a început la ora 9:00, apoi participanții au mers în marş spre sediul Ministerului Finanţelor din Piaţa Constituţiei. Acțiuni similare au avut loc şi în alte oraşe din ţară precum Timişoara, Oradea, Iaşi şi Bistriţa.

Please follow and like us:
Pin Share