Ce să pui în salata de cartofi ca să aibă un gust deosebit. Ingredientul secret al bucătarilor de top

Ce să pui în salata de cartofi ca să aibă un gust deosebit. Ingredientul secret al bucătarilor de top

Salata de cartofi este un preparat foarte apreciat, dar ce trebuie să pui în ea pentru a-i oferi un gust deosebit? Bucătarii de top au un secret pe care îl poți pune în aplicare în bucătărie.

Ce să pui în salata de cartofi ca să aibă un gust deosebit. Bucătarii de top folosesc un ingredient secret

Salata de cartofi este, totodată, o garnitură pentru alte feluri de mâncare, dar și un preparat consumat ca atare. Există mai multe feluri de a o prepara, în funcție de preferințele fiecăruia.

Există mai multe legume pe care le poți adăuga în salata de cartofi. Țelina se numără printre acestea, mai ales dacă salata conține și maioneză. Gustul oferit de această legumă este unul crocant. Nu este nevoie, însă, de multă țelină, ci numai 1 – 2 tulpini.

Un alt ingredient care îi oferă salatei un gust savuros este ceapa crudă. Cea galbenă are o aromă mai puternică și se potrivește foarte bine cu acest preparat, pe care trebuie să-l tai în felii subțiri. Alături de acest ingredient poți folosi și țelina și ierburile proaspete.

Ceapa verde este, de altfel, unul dintre preparatele care merg cel mai bine cu salata de cartofi. Are o aromă deosebită, care îi oferă preparatului un gust special și irezistibil.

Poți folosi ceapa verde integral, incluzând aici vârfurile de culoare verde închis ale frunzelor. Pentru a te asigura că ceapa a fost distribuită în salată în mod inegal, ai grijă să o toci cât mai fin, notează catine.ro.

Dacă adaugi ceapă verde în salata de cartofi pe bază de maioneză, poți să pui și bucățele de bacon crocant și brânză cheddar rasă, conform bucătarilor de top. În acest fel, salata va prelua din gustul cartofilor umpluți și va fi mult mai delicioasă.

Ceapa caramelizată este un alt ingrediente recomandat pentru salata de cartofi, deoarece textura pe care o are este una moale și fină, oferindu-i preparatului un gust dulce.

Alte legume pe care le mai poți pune în salata de cartofi

Dacă îți place ardeiul gras, atunci îl poți adăuga în salata de cartofi. În cazul în care vrei o notă de picant, atunci poți opta pentru ardeiul iute. Pentru a nu fi, însă, prea picant, poți scoate semințele înainte de a prepara salata.

Ridichile se numără printre ingredientele care pot fi folosite în această salată, mai ales că le oferă un gust ușor piperat. Cele murate reprezintă o variantă foarte bună, iar lichidul folosit la murare se poate pune în salată.

Morcovii mărunțiți sunt perfecți pentru a-i adăuga în salata de cartofi. Pentru o aromă mai puternică, îi poți coji și tăia în felii mai groase, după care să-i fierbi până devin mai fragezi, în același vas, împreună cu cartofii. Poți utiliza și baby morcovi pentru salată.

Please follow and like us:
Pin Share