Fost pușcăriaș și luptător Wagner, acuzat că a ucis două femei în Siberia, după ce a incendiat o casă. Anterior, bătuse un bărbat cu ușa unui cuptor

Fost pușcăriaș și luptător Wagner, acuzat că a ucis două femei în Siberia, după ce a incendiat o casă. Anterior, bătuse un bărbat cu ușa unui cuptor

Comitetul de Anchetă al Rusiei a deschis marți, 3 octombrie, un dosar penal împotriva unui fost deținut și luptător al grupării de mercenari Wagner pentru uciderea a două femei într-un sat siberian, scrie The Moscow Times.

Denis Stepanov este acuzat că a dat foc unei case din satul Yermakovkoye, situat în regiunea Krasnoiarsk din Siberia, ceea ce a dus la moartea proprietarei în vârstă de 68 de ani a locuinței și a altei femei, de 35 de ani, potrivit canalului de Telegram Baza.

Portalul local de știri Sibir.Realii a scris că Stepanov fusese condamnat la 3 ani și jumătate de închisoare în 2021 pentru că a bătut un bărbat cu ușa metalică a unui cuptor.

El își ispășea pedeapsa cu închisoarea pentru această infracțiune atunci când gruparea de mercenari Wagner l-a recrutat în toamna anului trecut pentru a lupta în Ucraina, unde a activat timp de jumătate de an, pentru ca apoi să fie grațiat și să întoarcă la viața civilă.

Incidentul vine după o serie de rețineri și arestări ale luptătorilor organizației paramilitare Wagner în ultimele săptămâni în legătură cu diverse infracțiuni.

Luni, autoritățile de aplicare a legii din regiunea Lipețk din centrul Rusiei l-au pus sub acuzare pe un fost luptător Wagner – identificat doar ca “Vladimir V.” – de uciderea unui copil de 4 ani.

Potrivit anchetatorilor, fostul mercenar era în stare de ebrietate și se certa cu soția lui, când a lovit-o pe fiica acesteia. Fetița de 4 ani a murit ulterior din cauza rănilor.

Într-un alt dosar, Serghei Rudenko, fost deținut care a luptat și el alături de mercenarii Wagner în Ucraina, a fost condamnat luna trecută la 11 ani și jumătate de închisoare pentru uciderea unei femei, conform canalului de Telegram Astra.

Grupul de mercenari Wagner și-a început campania de recrutare în închisorile rusești în vara anului trecut, pentru a spori numărul de trupe ale Moscovei în Ucraina.

În schimbul activității lor militare, deținuților li s-a promis că vor fi ulterior grațiați și li se va șterge cazierul judiciar.

Săptămâna trecută, președintele rus Vladimir Putin a declarat că deținuții ruși care au murit luptând în Ucraina și-au “răscumpărat pe deplin” greșelile.

„Oricine poate face unele greșeli, au făcut-o și ei cândva. Dar ei și-au dat viața pentru Patrie și și-au răscumpărat pe deplin” erorile, a declarat Putin, la o întâlnire cu militarii care au luptat în apropiere de Urozhaine, în Ucraina, pe frontul de sud.

Foto: Profimedia Images

Urmărește pe Libertatea LIVETEXT cu cele mai noi informații despre războiul din Ucraina

  

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *