Test reușit, în Monaco. Șampanie de lux și caviar, livrate cu drona pe un superiaht | VIDEO

Test reușit, în Monaco. Șampanie de lux și caviar, livrate cu drona pe un superiaht | VIDEO

MC-CLIC, un operator de drone cu sediul în Monaco, a executat cu succes, pentru prima dată, o livrare cu drona către un superiaht aflat în largul Mediteranei. A folosit o dronă electrică pentru a transporta un pachet de 5 kilograme cu articole de lux, relatează Blick.

Livrarea a fost făcută din portul Fontvieille, sudul Principatului Monaco, pe un iaht lung de 73 de metri, de 35 de milioane de dolari, administrat de Coral Ocean.

Livrarea-test, organizată de operatorul de drone monegasc în colaborare cu producătorul suedez Kookiejar și Superyacht Supplies, o companie responsabilă cu furnizarea de iahturi, a conținut o sticlă de șampanie Dom Pérignon 2008, o cutie de caviar Azure de 500 de grame, un parfum și un ceas de lux Ralf Tech.

După un zbor de 1 kilometru, drona de livrare și conținutul său valoros au aterizat în siguranță pe puntea elegantă a ambarcațiunii.

View this post on Instagram

A post shared by SuperYacht Times (@superyachttimes)

Nu au fost oferite detalii despre costul de producție pentru dronă și taxa pentru livrare.

Dezvoltarea ulterioară a tehnologiei ar putea permite furnizarea comenzilor către clienții aflați la 50 de kilometri de coastă într-un timp foarte scurt. 

Suntem încântați să prezentăm potențialul livrărilor cu drone către superiahturi, permițând o logistică mai rapidă, mai convenabilă și mai atentă la mediu pentru industria maritimă.

Andrew Maidment, directorul general Superyacht Supplies:

Livrarea-test, realizată pe 30 septembrie, conform TheDrinkBusiness, a fost susținută de Aviation Civile și de Autoritatea Maritimă din Monaco.

Dacă va fi aprobat, serviciul poate asigura drone care pot transporta bunuri de până la 40 de kilograme.

  

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *