Plan Roșu de intervenție activat în Suceava: microbuz cu 10 persoane la bord, implicat într-un grav accident

Plan Roșu de intervenție activat în Suceava: microbuz cu 10 persoane la bord, implicat într-un grav accident

Plan Roșu de intervenție activat în județul Suceava, luni dimineață, acolo unde un microbuz cu 10 persoane la bord a fost implicat într-un grav accident de circulație.

Plan Roșu activat în Suceava, după ce un microbuz plin cu pasageri a fost implicat într-un grav accident. Mai mulți răniți

Din primele informații, evenimentul rutier din nordul Moldovei a avut loc la primele ore ale dimineții pe raza localității Drăgoiești. Aici, un microbuz a părăsit partea carosabilă.

Dat fiind numărul ridicat de persoane implicate, pentru o gestionare optimă a misiunii, la nivelul județului Suceava, a fost pus în aplicare Planul Roșu de Intervenție.

Astfel, au fost deplasate la fața locului mai multe utilaje ISU. E vorba de o autospecială pentru descarcerare, trei ambulanțe SMURD (inclusiv Terapia Intensivă Mobilă) și patru echipaje SAJ.

Din fericire, nu au fost raportate persoane încarcerate. Echipajele medicale i-au evaluat pe toți cei implicați în accident. După acest proces s-a decis ca doar 3 persoane, conștiente și cooperante, să primească îngrijiri medicale.

Aceste persoane s-au ales cu diferite traumatisme, dar erau conștiente și cooperante. S-a decis ca acești pasageri să fie transportați la Unitatea de Primiri Urgențe Suceava.

Microbuz implicat într-un accident grav și în județul Mureș

Noaptea trecută, un alt microbuz a fost implicat într-un grav accident rutier, de această dată în centrul țării. În vehiculul de transport în comun se aflau 22 de persoane, dintre care 17 copii.

Microbuzul a intrat în coliziune cu o mașină, pe raza comunei Lunca din județul Mureș. ”În accidentul rutier din localitatea Lunca au fost implicate: 1 autoturism, 1 microbuz cu 5 adulţi şi 17 copii preluaţi pentru evaluare medicală”, a transmis ISU Mureș.

Pompierii au mai precizat că, după evaluarea medicală nicio persoană nu a avut nevoie de îngrijire medicală suplimentare. Pasagerii au reușit să iasă din vehicul.

La accidentul din zona Ardealului s-au deplasat pompieri din Reghin, cu o autospecială de stingere, o autospecială de primă intervenție și comandă și o ambulanță SMURD. În sprijin a fost alocată și o ambulanță SAJ.

”Pompierii militari mureşeni au fost solicitaţi cu puţin timp în urma pentru asigurarea măsurilor de prevenire şi stingere a incendiilor, de descarcerare şi prim ajutor medical la un accident rutier produs în localitatea Lunca”, a transmis, duminică seară, ISU Mureş.

Please follow and like us:
Pin Share