Hoții au dat o spargere la Roland Garros! S-au furat bani și bijuterii în valoare de zeci de mii de euro

Hoții au dat o spargere la Roland Garros! S-au furat bani și bijuterii în valoare de zeci de mii de euro

Vineri, 27 septembrie, în noaptea de joi spre vineri, hoții au dat o spargere la arena Roland Garros din Paris. S-au furat 11.000 de euro și bijuterii în valoare de aproximativ 20.000 de euro. Ancheta este în curs de derulare.

Furt la Roland Garros! Au dispărut bijuterii și bani în valoare de zeci de mii de euro

Conform bfmtv.com, una sau mai multe persoane necunoscute au reuşit să treacă de porţile înalte ale stadionului unde se desfășoară în fiecare an turneul de tenis French Open, la Porte d’Auteuil, în arondismentul 16 din capitala Franței.

Hoții au dau năvală în mai multe birouri de la Roland Garros și au părăsit incinta cu bani cash în valoare de 11.000 de euro și bijuterii de aproximativ 20.000 de euro. Poliția franceză a deschis o anchetă pentru furt prin efracție.

Premii istorice la Roland Garros 2024

Anul acesta, Grand Slam-ul de la Roland Garos a pus la bătaie premii istorice. A existat însă o schimbare fundamentală privind distribuția sumelor de bani. 72% din sumele destinate tablourilor de simplu au mers către jucătorii din calificări.

Nu mai puțin de 53.478.000 de euro au fost puși la bătaie la Roland Garros 2024, ceea ce a însemnat o creștere cu 7,82% față de ediția din 2023. La simplu, turneele din vară au fost câștigate de Carlos Alcaraz, la masculin, și de Iga Swiatek, la feminin.

La dublu masculin s-a impus perechea Marcelo Arevalo/Mate Pavic, la dublu masculin au câștigat CocoGauff și Katerina Siniakova, în timp ce trofeul pentru dublu mixt a ajuns la Laura Siegemund/Edouard Roger-Vasselin.

Roland Garros, gazda turneului olimpic de tenis

În 2024, pe zgura de la Roland Garros s-au jucat meciuri nu doar clasicul Grand Slam, ci și la Jocurile Olimpice de la Paris. Competițiile de simplu au fost câștigate de Novak Djokovic, la masculin, și de Zeng Qinwen, la feminin.

La dublu masculin a câștigat perechea australiană Matthew Ebden/John Peers, în timp ce la dublu feminin și-au adjudecat victoria italiencele Jasmine Paolini și Sara Errani. Turneul de dublul mixt a fost câștigat de cehii Katerina Siniakova și Tomas Machac.

Stade Roland Garros a fost inaugurat în anul 1928 și este celebru pentru cele două arene principale, Philippe Chatrier și Suzanne Lenglen, care au o capacitate de 15.166 locuri, respectiv 10.068 locuri.

1928 este anul în care a fost inaugurat Stade Roland Garros din Paris

Please follow and like us:
Pin Share