Restricții de circulație noi pe Valea Oltului. Ce sectoare din drum sunt închise și ce trebuie să știe șoferii

Restricții de circulație noi pe Valea Oltului. Ce sectoare din drum sunt închise și ce trebuie să știe șoferii

Noi restricții de circulație pe Valea Oltului. Traficul va fi închis, de luni, 30 septembrie, în reprize de 15 minute. Măsura va fi în vigoare până în 25 octombrie, anunţă Centrul Infotrafic.

Se închide traficul pe Valea Oltului

Restricțiile se vor aplica pe trei sectoare ale DN 7, între Râmnicu Vâlcea şi Sibiu, pentru desfăşurarea unor lucrări de rânguire a versanţilor, dislocare a blocurilor de piatră şi îndepărtarea vegetaţiei, mai precizează Centrul Infotrafic.

Conform Centrul Infotrafic al Poliţiei Române, în perioada 30 septembrie – 25 octombrie, pe DN 7 Râmnicu Vâlcea – Sibiu, sectoarele kilometrice 198+200 – 207+000, 216+000 – 219+000, 224+000 – 227+300 şi 228+000 – 233+200.

De asemenea, circulația va fi oprită pe o distanță de aproximativ 300 de metri. Vor fi impuse restricții temporare de circulație, cu opriri de maxim 15 minute, urmate de intervale în care traficul va fi reluat.

De ce se aplică astfel restricțiile de trafic

Închiderea temporară a traficului este necesară pentru lucrările de consolidare a versanților, îndepărtarea rocilor instabile și curățarea vegetației. Ulterior, pentru alte operațiuni, se va circula alternativ pe un singur sens, cu semafor și control din partea echipelor de dirijare a traficului.

Nu se vor impune restricții pe timp de noapte, iar programul de lucru este stabilit astfel: de luni până joi, între orele 07:00 și 16:00; vineri, de la 07:00 la 14:00, iar sâmbătă între 07:00 și 18:00.

Lucrări ample de modernizare și consolidare

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat la începutul lunii septembrie că în următorii doi ani se vor desfășura lucrări ample la autostrada ce traversează Valea Oltului.

Grindeanu estimează că traficul pe Drumul Național 7 – Valea Oltului nu va mai fi întrerupt pentru aceste lucrări, cum s-a întâmplat în perioada verii.

Ministrul a explicat că restricțiile au fost impuse pentru a nu rata o oportunitate esențială în luna iulie, menționând că o amânare ar fi însemnat întârzierea lucrărilor până în mai 2025 și pierderi de aproximativ un an, plus penalități de 80 de milioane de euro.

În ceea ce privește viitoarele lucrări la autostrada din zona Valea Oltului, Grindeanu speră că nu va mai fi necesară instituirea unor restricții de trafic.

„În funcţie de cum se desfăşoară lucrările, fiindcă nu vreau să fac predicţii, ar putea să nu mai fie necesare (restricţii – n.r.) pentru că s-a lucrat şi pe foarte multe drumuri adiacente care în această perioadă ar putea să ajute să nu se mai închidă Valea Oltului”, a mai spus ministrul.

Please follow and like us:
Pin Share